Tgrt Haber
13 Ekim 2015 19:54

Teröristler Mardin'de bir evi ameliyathane gibi kullanmış

Mardin'in Dargeçit ilçesindeki operasyonda, 4 terörist etkisiz hale getirilirken, 45 barikatın kaldırıldığı ve çok sayıda el yapımı patlayıcı ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Teröristler Mardin'de bir evi ameliyathane gibi kullanmış
teröristler, ev, ameliyat,

Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği, 45 barikatın kaldırıldığı, 4'ü patlayıcılarla tuzaklanmış 15 hendeğin tamamen kapatıldığı, çok sayıda el yapımı patlayıcı ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Dargeçit'te terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen ve örgüt mensuplarıyla sıcak temasın sağlandığı iki gün gün süren operasyonlarda, 4 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, 3 kişi savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Operasyonlarda, örgüt mensupları tarafından kurulan 45 barikatın kaldırıldığı, 15 hendeğin kapatıldığı, 4 hendekte tuzaklanan patlayıcı düzeneklerin kontrollü şekilde infilak ettirildiği, barikat olarak kullanılan ilçe belediyesine ait 3 kamyon ve bir kepçenin güvenlik güçlerince bulunduğu yerden kaldırıldığı, bomba düzeneği bulunan bir kamyonun ise imha edildiği açıklandı.

Ayrıca, 5 av tüfeği, bir uzun namlulu silah, bu silaha ait 5 şarjör, 21 el yapımı patlayıcı, 41 molotof kokteyli, bir havai fişek rampası, bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen 3 akü ve bazı materyaller, 45 cam şişe, 20 litre benzin ve molotof kokteyli yapımında kullandığı değerlendirilen materyaller, bir telsiz, askeri parke, çok sayıda tıbbi malzeme ve kanlı bez parçalarının ele geçirildiği belirtildi.

Bu arada, operasyonda yaklaşık 550-600 kilogram patlayıcı maddenin imha edildiği kaydedildi.

Öte yandan, bazı adreslerde arama yapıldığı ve bir evin örgüt mensuplarınca ameliyat yapılan hastane gibi kullanıldığının tespit edildiği aktarıldı.

Açıklamada, "kamu düzeninin tesis edilmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalara aralıksız devam edileceği" ifadesi yer aldı.

İlçede, 10 Ekim Cumartesi günü saat 07.00 itibarıyla kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı madde yerleştirilmiş hendek ile barikatların kaldırılarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, yasak 12 Ekim Pazartesi günü 23.59 itibariyle kaldırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...