Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2016 08:19

Terörle mücadele konusunda Suudi Arabistan ile işbirliği artacak

Başbakan Yıldırım, görüşmede terörizmle mücadele konusunda Suudi Arabistan ile işbirliğini arttırarak sürdüreceklerini vurguladı.

Terörle mücadele konusunda Suudi Arabistan ile işbirliği artacak
terör, suudi arabistan,

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud ile görüşmesinde, terörizmle mücadele konusunda Suudi Arabistan ile işbirliğini arttırarak sürdüreceklerini vurguladı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, onuruna verdiği akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yıldırım ve Muhammed bin Nayif, görüşmelerinde iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel gelişmeleri de ele aldı.

Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin müstesna bir yere sahip olduğunu ve iki ülke arasında gücünü, ortak tarih ve kültürden alan sarsılmaz dostluk ve kardeşlik bağları bulunduğunu kaydetti.

Muhammed bin Nayif'e, Suudi Arabistan'ın, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi karşısında gösterdiği güçlü dayanışma için teşekkür eden Yıldırım, Veliaht Prensin ziyaretini de Suudi Arabistan makamlarının Türkiye ile dayanışmasının bir göstergesi olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Yıldırım, terörizmle mücadelede Suudi Arabistan ile işbirliğini artırarak sürdüreceklerini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, bölgesel konularda örtüşen görüşlere sahip olduklarını belirttiği Suudi Arabistan ile başta Suriye ve Türkiye-Körfez İşbirliği Ülkeleri ilişkileri olmak üzere, uluslararası konular bağlamında da düzenli temas ve istişare içinde olmaya önem verdiklerini söyledi.

Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ise ortak tarihi bağlar üzerinde yükselen Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin her alanda derinleştirilmesi yönünde güçlü bir iradeye sahip olduklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman'ın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde makamlarla ortak mesai içinde olacaklarını söyledi.

Bölgenin içinden geçtiği güç dönemi işaret eden Muhammed bin Nayif, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliğinin bölgesel güvenlik, refah ve istikrar için kilit öneme haiz olduğunun altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...