Tgrt Haber
08 May 2017 07:11

Terörle mücadelede İran sınırına duvar örülecek

Terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya karşı operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Terör örgütlerinin çok önemsediği yaz dönemi gelirken bir dizi yeni önlemler alınıyor.

Terörle mücadelede İran sınırına duvar örülecek
terörle mücadele, sınır, iran sınırı, pkk

Özellikle son 2-3 haftada, içeriye terörist ‘sarkıtmaya’ çalışan PKK’lılar büyük hüsrana uğratıldı. Sınırdaki TSK ve jandarma birliklerinin etkin çalışması, sızmaları sıfır noktasına kadar indirmiş. Örgütün taktik değişikliğinin altında bu başarı var.

İRAN SINIRINA DUVAR

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın haberine göre; PKK ve DAEŞ saldırıları, canlı bomla eylemleri nedeniyle terör örgütlerinin Suriye’den gelerek Türkiye’de eylem yapmasının önüne geçmek için Türkiye-Suriye sınırına örülen duvarın ardından şimdi de Türkiye-İran sınırına duvar örülecek.

PKK’yı özellikle Türkiye içinde etkisiz kılmaya yönelik çok önemli adımlar atıldı. Ancak PKK da bu adımlara karşılık, etkisini sürdürebilmek için sürekli yöntemler deniyor, yeni yollar arıyor. Güney sınırlarımızdaki etkinlik, PKK’nın sızmalarını önemli ölçüde azaltmış durumda. Ancak PKK’nın İran’ın Türkiye sınırında da kampları var. Bu kamplar istihbarat notlarında; Makü, Dambat, Navur, Kotr, Kenereş, Şehidan olarak sıralanıyor.

Tespitlere göre bu kamplarda 800 ila 1000 civarında PKK’lı terörist barınıyor. 
Teröristler, PKK’nın kullandığı en eski usulle, Türkiye’ye girip eylem yapıp yeniden sınır dışına kaçıyorlar. Nokta operasyonlar yapılıyor ancak sorunun çözümü için kalıcı önlemler de alınıyor. Bu kapsamda, Ağrı-Iğdır sınırının 70 kilometresi duvarla, kalan kısmı ise kuleler, demir tel örgülerle kapatılıyor.  Bölge boydan boya ışıklandırılıyor. ​

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...