Tgrt Haber
01 Ağustos 2015 19:17

Tesadüfi bulduğu şelaleden vazgeçemiyor

Tavşanlı ilçesinde, bir maden işletmecisi çevrede tesadüfi olarak bulduğu doğa harikası şelalede, gün boyu çalışmasının yorgunluğunu burada atıyor.

Tesadüfi bulduğu şelaleden vazgeçemiyor
şelale,

Maden işletmecisi Turan Aksar (48), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Sekbandemirli köyü civarında maden işlettiğini söyledi.

Kütahya'nın yer altı zenginliklerinin yanı sıra, pek çok keşfedilmemiş doğal güzellik olduğunu Aksar, "Boş zamanımda madenin yakınlarındaki ormanda bir gün gezintiye çıktım. Derinden su sesi geliyordu. Suyun olduğu yere geldiğimde bir şelale ve bir de şelalenin içinde suyun akışına doğru zıplayan balıkları gördüm. Bu manzara karşısında büyülendim" diye konuştu.

Aksar, çevredeki insanların şelalenin pek farkında olmadığını dile getirdi.

Fırsat buldukça şelaleye gidip suya girdiğini belirten Aksar, şöyle konuştu:

"Balıkların sudaki zıplamalarına imrendim. Ben de dayanamayıp suya atladım. O günden buyana fırsat buldukça zaman ayırarak alışkanlık haline getirdiğim uğraşım oldu. Bir maden işletmecisi olarak doğayı ve güzellikleri bozup zarar vermeden çalışıyorum. Madenler şüphesiz mutlaka çıkarılıp işletilmesi gereken değerlerimiz. Bunun bilincinde olan ve emekten, giderden kaçmayan bir işletmecilikle, doğal güzelliklerin de  korunabileceğine inanıyorum. Benim bulduğum şelale gibi daha nice doğa harikası yerler olduğuna inanıyorum. Şahsen bu küçük şelaleyi de kendimden bile kıskanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...