Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2015 17:20

Tofaş'tan eylem yapan işçilere son uyarı

Bir haftalık eylemin ardından üretimin bugün başladığı Tofaş Otomobil Fabrikası'nda yönetim tarafından eylemdeki işçilere son çağrı yapıldı. İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından eylem yapan bin civarında işçiye son şans verilirken, 'Eyleme son verin, aksi taktirde tazminatsız olarak iş akitleriniz fesh edilecektir' denildi.

Tofaş'tan eylem yapan işçilere son uyarı
eylem, Tofaş, işçiler,

5 bini aşkın çalışanı bulunan Tofaş'ta bugün üretim başladı. Sabah 06.45'te bin 700 işçi ve bin 100 civarında beyaz yakalı üretime başladılar. 600 işçi fabrika içinde, 400-500 işçi de fabrika önünde eylemlerini gün boyu sürdürdü. Tofaş yönetimi de gönderdiği mesajda eylem yapan işçilerin buna son vermesini istedi.
Bir ay sonra iyileştirme sözü veren Tofaş yönetiminin günde bin 500 olan otomobil üretimini kısa sürede düzene sokmayı hedeflediği öğrenildi. Bugün 500'ü aşkın otomobil üretimi yapıldığı belirtildi.
Öte yandan İHA muhabirine konuşan bir işçi, "Biz bugün gelip çalışmaya başladık. Fabrikada üretim devam ediyor. Arkadaşlarımızın da işsiz kalmasını istemiyoruz. 27 yıldır çalıştığı bu fabrikada maaşım hep zamanında yattı, tüm sosyal haklarımı da günü gününe aldım. Böyle bir iş varken, arkadaşlarımızın işsiz kalmasına gönlüm razı değil. Öyle ya da böyle burada üretim devam ediyor. İşveren isterse, bu işçileri tazminatsız olarak atıp yeni işçileri işe alabilir" dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...