Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2015 18:54

Trabzon’da Milli İttifak mitingi

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu Milli İttifak, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon’da miting düzenledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak hükümete ve başkanlık sistemine eleştiriler yöneltti.

Trabzon’da Milli İttifak mitingi
trabzon, milli ittifak, miting,

Atatürk Alanı’nda yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen mitingde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, başkanlık sistemini eleştirdi, önerilerde bulundu. Destici şunları söyledi: "Çözüm basit. Milleti ayrıştırmanın, kamplaştırmanın anlamı yok. Cumhurbaşkanının yetkilerini Almanya Cumhurbaşkanı'nın yetkilerine indirirsin, iş kökünden hallolur. Bunun için milleti kamplaştırmaya gerek yok. Ama bunlar niye başkanlık istiyorlar; Çünkü Apo'ya söz verdiler. PKK ile pazarlıkta, 'Seni 2015 seçimlerinden sonra çıkartacağız' dediler. Özerklik, ana dilde eğitim, vatandaşlık kanununu değiştirme sözü verdiler. Bunu AK Parti'li vekiller söylüyor."

BAŞKANLIK SİSTEMİ DESPOTİZMDİR
Destici’nin ardından kürsüye gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, vaat edilen Başkanlık sistemini, 'Despotizm' olarak nitelendirdi ve şöyle konuştu: "Sanki başkanlık sistemi gelince Türkiye’nin bütün sorunları çözülecek. Hadi oradan be, kimi kandırıyorsun? Senin başkanlık dediğin sistem despotizmdir. Bir parti 550 milletvekilinin tamamını alsa başkanlık sisteminde hükümet kuramayacak. Bütün atamaları başkan yapacak. Atama ve görevden alma yetkisi ona ait. O zaman Meclis ne işe yarayacak? Fındık borsasını Karadeniz’e getirmek istediler de parlamenter sistemde siz mi engellediniz? İşçiye, memura yüzde 50 zam vermek istediler de parlamenter sistem mi engel oldu? İşçi, memur mu istemedi?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...