Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2018 23:43

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan Ankara uçağı pistten çıktı

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan Ankara uçağı pistten çıktı. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı kazada yolcular güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan Ankara uçağı pistten çıktı
trabzonspor

Trabzon’da bir yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Olayda yaralananların olduğu öğrenildi. Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı’na iniş yapan bir yolcu uçağı pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olayda yaralananların olduğu ve uçakta bulunanların tahliye edildiği kaydedildi.

Trabzon Havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı 

Ankara’dan kalkan yolcu uçağı Trabzon Havalimanına iniş yaptığı sırada pistten çıktı. 
Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan Pegasus firmasına ait yolcu uçağı pistten çıktı. Apron, uçak iniş kalkışına tamamen kapatıldı. Uçağın pistten çıktığı noktaya itfaiye ve ambulans sevk edildi

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan Ankara uçağı pistten çıktı


İçişleri Bakanı Soylu: “Uçağın yolcularında herhangi bir sağlık sorunu yok” 

İçişleri Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Havalimanı'na iniş esnasında pistten çıkan uçakla alakalı sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Bakan Soylu açıklamasında, “Trabzon Havaalanı'na bu akşam iniş esnasında pistten çıkan uçağın yolcularında herhangi bir sağlık sorunu yok. Allah’a şükürler olsun. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının indikten sonra pistte dönüş için manevra yaptığı sırada pissten çıkma olayı meydana geldiğini söyledi.


Konuyla ilgili konuşan Vali Yavuz "Yolcu uçağı indikten sonra manevra sırasında pistten çıkma olayı meydana geliyor. Yolcularımız salimen uçaktan çıkartılıyor. Çok şükür bir sorun olmaksızın yaralımız veya başka bir olumsuz durumumuz yok. Yolcularımızda bir korku hali mevcut. Havalimanı şuan teknik olarak hava trafiğine kapalı. En kısa zamanda da hava ulaşımına açacağız. Şuanda teknik olarak alınması gereken önlemler alındı. Pistte uçuşa sıkıntı olacak bir durum kalmadı. En kısa zamanda hava trafiğine açacağız. Bu kazanın neden kaynaklandığı araştırılıyor. Krizi masası oluşturuldu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...