Tgrt Haber
02 Ağustos 2015 03:01

TSK bombaladı Kandil boşaldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği operasyonlar örgütteki çözülmeyi hızlandırdı.

TSK bombaladı Kandil boşaldı
kandil, operasyon, pkk

Hava operasyonları sonrasında Kandil'de bulunan teröristlerin üçte biri kampı terk etti. Örgüt yöneticileri de üçe bölündü. Yöneticilerin bir kısmı kampta kalırken, aralarında Murat Karayılan'ın da olduğu bazı yöneticiler İran tarafına kaçtı. Geri kalanlar da Kobani'ye göre daha güvenli buldukları Suriye'nin Cizire bölgesine saklandı. 

PKK MEDYASI DEVREDE 
PKK'nın Kandil, Zaho, Zap, Metina ve Hakurk kamplarına güçlü hava operasyonları düzenlendi. Operasyonda PKK'nın bir üst düzey yöneticisinin öldüğü de belirtildi. Okyanus medyası ise vurulan hedefler arasındaki Zergele Kampı'nın sivillere ait köy olduğunu iddia ederek kara propaganda yaptı. Ancak eğitim kampı olan Zergele'de sadece PKK'lıların değil, İran'da faaliyet gösteren PJAK'lı teröristlerin de olduğu öğrenildi. Operasyonda PJAK'lı iki kadının da öldüğü kaydedildi. Kaynaklar, PKK'nın operasyonlarda sivillerin vurulduğu izlenimi verilmesi yönünde yayınlar yapılması için örgüt yayın organlarına talimat verdiği ve bu talimatlara ilişkin telsiz kayıtlarının tespit edildiğini belirttiler. Dışişleri Bakanlığı, Zergele kampında sivil kayıplar olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "İleri sürülen iddialar hakkında en geniş biçimde inceleme ve araştırma başlatılmıştır" denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...