Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2016 16:07

TSK'dan teröre darbe! 8 terörist öldürüldü

TSK'dan yapılan açıklamada terör örgütüne yönelik düzenlen operasyonlarda Nusaybin'de 1, Şırnak'ta 5, Uludere'de 2 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK'dan teröre darbe! 8 terörist öldürüldü
tsk,terör,

Mardin ve Şırnak'ta, terör örgütüne yönelik devam eden  operasyonlarda 8 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi  olaylara" ilişkin bilgi verildi.Buna göre, dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda,  bölgeden kaçmaya çalışan 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 1  adet kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi, 7 el yapımı patlayıcı da imha  edildi. Bölgeden kaçmaya çalışan teröristler tarafından ise bir bina yakıldı.

Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 495, toplam  yakılan bina sayısı 94, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 52  olarak ifade edildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise 5 terörist etkisiz hale  getirildi, 1 terörist de teslim oldu. 1 adet roketatar, 1 adet keskin nişancı  tüfeği, 12 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 700 adet kalaşnikof piyade tüfeği  fişeği ve 3 adet el bombası ele geçirildi. Operasyonda, 13 el yapımı patlayıcı da  imha edildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından bir  bina da ateşe verildi.

Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 468, toplam  yakılan bina sayısı 143, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 381  olarak belirtildi.

Ayrıca, Şırnak'ın Uludere ilçesinde icra edilen operasyonda, 2  terörist ölü ele geçirildi. 6 adet roketatar mühimmatı ve 6 adet el bombasına el  konuldu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de güvenlik güçlerince icra edilen yol  araması esnasında tespit edilen ve 150 kilogram patlayıcıdan oluşan 1 el yapımı  patlayıcı imha edildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde 25 Mayıs'ta Anıtlı Jandarma Karakol  Komutanlığına bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili 5 kişi gözaltına  alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...