Tgrt Haber
03 Eylül 2016 13:56

TSK'ya ait tank ve zırhlılar Kilis'ten Suriye'ye geçti!

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Kilis’in Elbeyli İlçesi’nden Suriye’nin Rai bölgesine geçti.

TSK'ya ait tank ve zırhlılar Kilis'ten Suriye'ye geçti!
tsk, fırat kalkanı,

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin, bölgeyi IŞİD’den temizlenerek sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 11’inci gününde tank ve zırhlı personel taşıyıcıları öğle saatlerinde Kilis’in Elbeyli İlçesi’nden, Suriye’nin Rai kasabasına girdi. Karkamış’tan sonra Elbeyli’den de tankların girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, IŞİD kontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle yoğun top atışlarıyla ateş altına aldı. 

Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Rai kasabasına girdi. 

Yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye  tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Rai’nin iç kesimlerinde IŞİD kontrolündeki bölgeler; Fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu.  

Sınırı aşarak Rai’ye giren tanklar ise ilerlemesini sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...