Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2015 21:06

TÜBİTAK'ta işe alım iddianamesi kabul edildi

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, TÜBİTAK'ta usulsüz işe alım yapıldığı ve terör örgütüne para toplandığı iddiasıyla 8 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

TÜBİTAK'ta işe alım iddianamesi kabul edildi
tübitak, işe alım, dava,

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, TÜBİTAK'ta "usulsüz işe alım yapıldığı ve terör örgütüne para toplandığı" iddiasıyla 8 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Mahkeme, kabul kararıyla birlikte tutuklu 3 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Anayasal Düzene Karşı Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede İdris Aydın, Mehmet Ertaş, Sefer Yıldırım ve Recep Kanbay "müşteki", Ali Veysel Tunç, Ersin Güçlü, Vedat Küçük, Mustafa Tatli, Vedat Babacan, Hüseyin Yavuz, Murat Gökşen ve Bekir Konya "sanık" olarak gösterildi.

İddianamede, mağdurların işe girmelerini sağlayan ve kod ismi kullanan kişilerin büyük bir kısmının TÜBİTAK çalışanı olduğu, "Fetulahçı Terör Örgütü" adına toplantı yaptıkları ve toplantılarda zorla "himmet" adı altında örgüte para temin ettikleri ileri sürüldü.

Örgüte para sağlamak amacıyla kurban parası ile 2011, 2012, 2013'te mağdurların bankalara yatırılan maaşlarına karşılık promosyon amacıyla verilen 500'er liranın da örgüt adına toplandığı öne sürülen iddianamede, himmet paralarını mağdurların ödememesi halinde işten çıkartılmakta tehdit edildiği, ayrıca örgütün basın yayın kuruluşlarının çıkardığı gazete ve dergilere zorla abone yapıldığı savunuldu.

Kurban bayramları öncesi örgüt tarafından müştekilerden "kurban bedeli" adıyla para toplandığı, zekat, fitre, sadaka adı altında sürekli para talep edildiği belirtilen iddianamede, toplanan paraların örgütün yöneticilerine verilerek ekonomik kaynak sağlandığı ve terör örgütünün finansmanının temin edildiği kaydedildi.

İddianamede, şüphelilerin "icbar suretiyle birden fazla irtikap" ile "terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

-3 sanık tahliye edildi

Ankara, iddianamenin kabulüyle birlikte tensip tutanağını da hazırladı ve tutuklu sanıklardan Hüseyin Yavuz, Vedat Babacan ve Murat Gökçen'in tahliyelerine karar verdi. Bu sanıkların yurt dışına çıkışına yasak getirildi.

Soruşturma kapsamında 6 kişi tutuklu bulunuyordu. Sanıklardan 2'si ise halen firari.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...