Tgrt Haber
31 Temmuz 2015 10:04

Türk istihbaratından büyük başarı

Türkiye’den Suriye’ye kaçak olarak geçemeyen DAEŞ köşeye sıkışınca çareyi Asya’da aramaya başladı. Örgütün pasaport oyunu istihbarat birimleri tarafından bozuldu.

Türk istihbaratından büyük başarı
DAEŞ,türk istihbaratı

Terör örgütü DAEŞ, örgüte yeni katılan kişileri Suriye’ye götürmek için kullandığı Türkiye güzergâhını Asya ülkelerine kaydırdı. Türk sınırı ve havalimanlarında kurulan istihbarat amaçlı ekipler son aylarda birçok DAEŞ’li teröristleri sınırdan içeri almadı. 100’ün üzerinde katılımcıyı Türkiye’ye girer girmez sınır dışı etti. Alınan önlemler sayesinde örgüt elemanlarının hedef ülkesi Tayland oldu. 
Pasaport ticareti
DAEŞ’in büyük kumpası Türk istihbaratı sayesinde tespit edildi. Tüm pasaport, uçuş ve konaklama masraflarının karşılandığı örgütün Türk kökenli militanları, Tayland'a götürülüyor. Bir süre Tayland’da kalan bir süre kaldıktan sonra pasaportlarını kaybettiklerini öne süren terör örgütü üyeleri Türkiye’ye pasaportsuz dönüyorlar. Geride bıraktıkları pasaportlar ise Tayland’da Suriye ve Irak'a gitmeyi bekleyen teröristlere verilerek bölgeye geçmeleri sağlanıyor. Bu durumun tespit edilmesinin ardından polis, Asya ülkelerinden gelen pasaportsuz Türk yolcuları mercek altına aldı. 
Örgüt çözüldü
İstanbul'da 55'i DAEŞ militanı olmak üzere 109 kişinin gözaltına alındığı operasyonda militan sevkıyatında dair detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Havaalanlarında kurulan risk analiz biriminin çalışmalarıyla militanların sınır dışı edilmesinin ardından DAEŞ sistemini değiştirdi. Militanlar Türkiye üzerinden değil, Asya ülkeleri üzerinden çatışma bölgelerine gönderiliyor.
PASAPORTLARINI BIRAKIP GERİ DÖNÜYORLAR
Türkiye üzerinden geçişlerin zorlandığı dönemde DAEŞ'a katılmak isteyenlerin hedef ülkesi ise bu sefer Tayland oldu. Tüm pasaport, uçuş ve konaklama masraflarının karşılandığı Türk yolcular, Tayland'da bir süre kaldıktan sonra pasaportlarını kaybettiklerini öne sürerek ülkeye pasaportsuz dönüyorlar. 
165 kişi giriş yapmaya kalkıştı 
Atatürk Havalimanı'ndan son 6 ay içerisinde 165 kişi DAEŞ'a katılmak için Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığı ortaya çıktı. Avrupa ülkelerinden gelen DAEŞ elemanları gözaltına alınarak sınır dışı edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...