Tgrt Haber
25 Haziran 2016 22:36

Türk Yıldızları, Kocaeli'de nefesleri kesti

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla gösteri uçuşu yaptı

Türk Yıldızları, Kocaeli'de nefesleri kesti
türk yıldızları, kocaeli,

 Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, İzmit'te gösteri uçuşu yaptı.

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türk Yıldızları, Cengiz Topel Havalimanı'ndan havalandı. İzmit semalarında 35 dakika uçan süpersonik 7 savaş uçağının gösterisi, Marina sahilini dolduran binlerce kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Uçakların gösterisi, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Yurt içinde ve dışında şimdiye kadar milyonlarca izleyiciyle buluşan Türk Yıldızları'nın zor ve estetik hareketleri, izleyenleri heyecanlandırdı.

Gösteri sırasında saatte 300-1000 kilometre hızla kendilerine özgü manevra ve hareketler sergileyen Türk Yıldızları, karşılıklı kesişim hareketini ise saatte bin 600 kilometre hız ve üzerinde icra etti.

Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, terörle mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere de sağlık diledi.

Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nda büyük başarılar elde edildiğini belirten Doğan, "Kurtuluş günleri, bir anlamda sevgi ve coşkunun yaşandığı, bir anlamda da kurtuluş ruhunun gençlere aktarıldığı günlerden biridir. Bu tarz sosyokültürel etkinliklerle geleceği bir anlamda güçlendirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Doğan, Türk Hava Kuvvetlerine teşekkür ederek, Türk Yıldızları'nın kendilerine önemli gurur yaşattığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...