Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2016 10:33

Türkiye’deki Suriyelilerden ’Fırat Kalkanı’ harekatına destek

Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Türkiye’nin DAEŞ’i Cerablus’tan temizlemek için başlattığı operasyonu desteklediklerini belirtti.

Türkiye’deki Suriyelilerden ’Fırat Kalkanı’ harekatına destek
suriye

Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Türkiye’nin DAEŞ’i Cerablus’tan temizlemek için başlattığı operasyonu desteklediklerini belirtti.

Dün, Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetlerinin de desteğiyle, Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ’in temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatmıştı. Suriye’deki iç karışıklıktan kaçıp Elazığ’a sığınan Suriyeliler, DAEŞ’in Suriye’de zulüm yaptığını ve Türkiye’nin Suriye’den bu terör örgütünü temizlemesini istediklerini dile getirdi. 3 yıl önce ülkelerindeki zulümden Türkiye’ye sığınan 23 yaşındaki Türkmen Garip Cuma Bektaş, "Suriye’de, IŞİD bizi mahvetti, evlerimizi yakıp dumana çevirdi. IŞİD Müslüman değil, onlar insanları kesiyor. Allah Türkiye’den razı olsun bize kucak açtı. Şu an Türkiye Cerablus’daki IŞİD’lileri temizliyor. İnşallah Türkiye orada bir tane IŞİD’li koymayacak" diye konuştu.

"IŞİD’E KARŞI BİZ DE SAVAŞIRIZ"

29 yaşındaki Bedi Cuma Bektaş, kendilerinin de imkan verilmesi durumunda IŞİD ile savaşmak istediklerini söyledi. Bektaş, "Ablamı, annemi, ailemi Türkiye’ye getirerek kurtardım. Recep Tayyip Erdoğan bize kucak açtı. Biz istiyoruz ki Erdoğan Suriye’den IŞİD’i temizlesin. IŞİD orada zulüm yapıyor, insanları kesiyor, çocukları annelerinin kucağından alıp öldürüyor. Bunların yaptıklarının İslam ile bir ilgisi yok. İstiyorum ki beni de askere götürsünler bende IŞİD’e karşı savaşayım" ifadelerini kullandı.

"AĞABEYİMİ IŞİD ÖLDÜRDÜ"

Ağabeyinin Suriye’de IŞİD’e karşı savaştığını vurgulayan Murat Cuma Bektaş, ağabeyinin öldürüldüğünü söyledi. Bektaş, "IŞİD’liler ağabeyimi kendi tarafına çekmek istedi. Ağabeyim karşı gelince onu öldürdüler. Ağabeyim şehit olduktan 1 hafta sonra Türkiye’ye geldik. Allah Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun o isterse bizde kendileriyle birlikte IŞİD’e karşı savaşırız" şeklinde konuştu.

Suriyeliler, ülkelerini terk ederek Elazığ’a yerleştiklerini ve geçimlerini de günü birlik işlerde kazandıklarıyla sürdürdüklerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...