Tgrt Haber
06 Aralık 2017 23:58

Türkiye Kudüs için ayakta

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı yurt genelinde protesto edildi.

Türkiye Kudüs için ayakta
Kudüs,Türkiye Gençlik Vakfı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul İl Temsilciliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıkları yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Fatih Camisi önünde toplanan grup, ABD Başkanı Trump'ın tepkilere yol açan kararını protesto etti. Buradaki grup adına basın açıklamasını okuyan TÜGVA İstanbul Temsilciliği Teşkilat Koordinatörü Mehmet Akdaş, "Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır.” dedi.

Türkiye Kudüs için ayakta

"Kudüs’ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır"

“Şu açıkça bilinmelidir ki, New York’un bir gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar; Kudüs’ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır." diyen Akdaş, "Tarih bize göstermiştir ki; Theodor Herzl’in rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahaddinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır." ifadelerini kullandı.
Türkiye Kudüs için ayakta
"Kudüs İslamdır"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütlerine üye vatandaşlar, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu binası önünde toplandı.

Gruptakiler, "Avrupa değil İslam birliği", "Katil ABD Orta Doğu'dan defol", "Trump şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı ve "Kudüs İslamdır" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, siyonizmin yeni kuklası Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakları ve Amerikan Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyacakları açıklamasını kınadıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...