Tgrt Haber
27 Eylül 2016 22:46

Türkiye şehitlerini uğurladı

Mardin'in Derik ilçesinde görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın (22) cenazesi memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini uğurladı
şehitler, şehit

Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na götürülen Darbaş'ın naaşı, buradan da karayoluyla konvoy eşliğinde Çorum'a getirildi. Gülabibey Mahallesi'ndeki babaevine getirilen cenaze, helallik alınmasının ardından Akşemseddin Camisi'ne götürüldü.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen şehidin babası Zekeriya Darbaş ile polis kardeşi Emre Darbaş'ı yakınları, töreni caminin içerisinden takip eden acılı anne Müberra Darbaş'ı da yanındaki kadın asker teskine çalıştı.

Darbaş'ın naaşı, daha sonra Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Vali Vekili Adem Saçan, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necip Çarıkçıoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...