Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Mart 2018 12:08

Türkiye'den Rusya`ya rest! Biz de aynısı yaparız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya`nın, domates ihraç edecek firmalara getirdiği sayı kısıtlamasına ilişkin, "Şirket sayısının sınırlanmasına kesinlikle karşıyız. Gerekirse biz de aynısını yaparız, şirket seçerek ithalatımızı öyle yaparız." dedi.

Türkiye'den Rusya`ya rest! Biz de aynısı yaparız
zeybekçi,rusya

Ekonomi Bakanı Nihat  Zeybekci, AA muhabirine, Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatındaki son  duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.
 
Ürün bazlı yasağın kalkmasının ardından, bu ülkenin, yaş meyve ve  sebze ihracatındaki bütün kısıtlamaları kaldırmasını beklediklerini bildiren  Zeybekci, domates ihracatında uygulanan, şirket sınırlaması ve şirket sayısı gibi  belirlemelere kesinlikle karşı olduklarını söyledi.
 
Zeybekci, bu konuyla ilgili temaslarının devam ettiğine değinerek,  "Kasım 2015'teki talihsiz olaydan sonra konmuş yasakların kaldırılmasıyla ilgili  anlayışla ve sabırla bekledik. Baktık gördük ki olmuyor, aynı uygulamaları biz de  başlattık. Onun üzerine çözüme doğru gittik. Buradaki talebimizi de gayet net  şeklide kendilerine bildiriyoruz, diyoruz ki yapmayın." ifadesini kullandı.
 
Şirketleri Ekonomi Bakanlığının belirlediği yönünde bir yanılgı  olduğuna dikkati çeken Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Rusya'nın gelip de kim domates ihraç edecek, yaş sebze ve meyve ihraç  edecek diye bunları akredite etmesi, sertifikalandırması ya da seçmesini kabul  etmek mümkün değil. Bunu da açıkça söylüyoruz.  Onun hazırlıklarını yapıyoruz. Şu  anda Rusya'dan yaptığımız tüm ithalatı kaydediyoruz. Bunun tek bir amacı var.  Gerekirse biz de aynısını yaparız. Biz de şirket seçerek ithalatımızı öyle  yaparız."
 
Zeybekci, Türk şirketlerine yönelik vize prosedürlerinin uzun  tutulduğuna işaret ederek, "Önümüzdeki günlerde bu tarz vizeyle ilgili uzun süren  süreçlerin kaldırılmasıyla ilgili de yine bildiğimiz yöntemlerle bir çıkışımız  olacak." diye konuştu.
 
"BOOKİNG.COM İÇİN HALA GELİŞME BEKLİYORUZ"
 
Booking.com şirketiyle yaptığı görüşmeler sonrasında bir gelişme olup  olmadığına yönelik soru üzerine de Zeybekci, turizm sezonunun artık başladığını  vurguladı. Ekonomi Bakanı Zeybekci, sezon başlamadan önce bu konuda gelişme  beklediğini anımsatarak, "Türkiye'de Booking'in bir ofis açmasını, mahkemede  faaliyetleri yasaklayan sebepleri ortadan kaldırmaya yarayacak bir ofis açmasını  ve Türkiye'de fatura kesmesiyle ilgili beklentimiz yüksekti. Şu anda kadar bir  gelişme olmadı ama olmasını hala bekliyoruz. " açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...