Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2016 11:30

Üçüncü Havalimanı inşaatında yerli ürün kullanılacak

İGA Havalimanları CEO'su Akçayoğlu, havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde kendilerini zorlasa, dezavantajlı olsa dahi yerli ürünleri kullanmak istediklerini ve bu konudaki niyetlerinin ciddi olduğunu söyledi.

Üçüncü Havalimanı inşaatında yerli ürün kullanılacak
üçüncü havalimanı,imilli proje,

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde kendilerini zorlasa, dezavantajlı olsa dahi yerli ürünleri kullanmak istediklerini ve bu konudaki niyetlerinin ciddi olduğunu söyledi.
Akçayoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerinin Yeni Havalimanı inşaatını ziyaret ettiği etkinlik öncesi gazetecilere havalimanı inşaatının geldiği son durum hakkında bilgi verdi.
Daha önce kendilerinin İSO'yu ziyaret ederek üyelerle görüştüklerini hatırlatan Akçayoğlu, burada havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde yerli ürünleri kullanmak istediklerini anlattıklarını anımsattı.
Akçayoğlu, "Sadece istihdam anlamında değil gelişmiş sanayi alanında yerli sanayinin nasıl katkısı olur onun için çaba sarf ediyoruz. Aleyhimizde de olsa yerli ürünleri kullanmak istiyoruz" diye konuştu.
Yeni Havalimanının işletme süresinin 29 Ekim 2018'de başlayacağını ifade eden Akçayoğlu, ancak yılın ilk çeyreğinde havalimanının birinci etabını bitirerek hizmete almayı amaçladıklarını söyledi.
Akçayoğlu, 90 milyon yolcu kapasiteli Faz 1'de kuzey-güney doğrultusunda 3 pist bulunacağını kaydederek, yıllık 80 milyon yolcu kapasitesine ulaşıldığında başlanılacak Faz 2'de ise bir adet doğu-batı doğrultusunda pist olacağı bilgisini verdi.
"25 dakikada Mecidiyeköy'e"
Akçayoğlu, Yeni Havalimanının toplu ulaşım bağlantılarının çok önemli olduğunu belirterek, Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı Metro Hattının ihalesinin
kısa süre içerisinde yapılmasını beklediklerini bildirdi.
Havalimanına hızlı trenle de ulaşım olacağını, Halkalı yönüne gidecek bir metro hattının daha yapılacağını dile getiren Akçayoğlu, "Ancak en çok istediğimiz Gayrettepe Metro Hattının bir an önce bitmesi. Burası bizim için çok önemli. Havalimanından 25 dakikada Mecidiyeköy'de olabileceksiniz." dedi.
"Dezavantajlı olsa da yerli sanayi ürünleri kullanacağız"
İç mimaride tamamen yerli ürünleri kullanacakları bilgisini veren Akçayoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu konuda ciddi niyetimiz var. Bunun için Türkiye'nin farklı yerlerinden taş örnekleri aldık. Bu tip malzeme Türkiye'de sık bulunan bir maden değil. Belli yerlerdeki küçük miktarları bir araya getirerek yerli sanayide kullanacağız. 500 bin metrekare yere taş döşenecek. Ahşap ürünleri, bankolar, çelik imalatlar, çatı çeliği, cam gibi bütün ince iş kalemleri yerli sanayiden olacak.
Mesela; yerli granitin bizi zorlayacağını bile bile buna karar verdik. Fiyat olarak da daha avantajlı ülkeler var. Ancak biz Yeni Havalimanını milli proje olarak görüyoruz. Milli sanayimize ve milli iş gücümüze maksimum katkı vermeyi düşünüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...