Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Nisan 2016 18:22

Uluslararası öğrencilerden barış çağrısı

UDEF ve Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi bir grup,üç ayların başlaması nedeniyle "barış ve kardeşlik" çağrısında bulundu.

Uluslararası öğrencilerden barış çağrısı
öğrenciler, barış,

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi bir grup, mübarek üç ayların başlaması nedeniyle "barış ve kardeşlik" çağrısında bulundu.

Cuma namazının ardından Hacı Bayram Veli Cami önünde toplanan grup adına açıklama yapan Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Ganalı Musa Muhammed, mübarek üç ayların başladığını, bu aylarda savaşmaktan ve kötülüklerden kaçınılması gerektiğine dikkati çekti.

Dünyada kan, gözyaşı ve savaşın yaşandığı bölgelerin neredeyse tamamının İslam coğrafyası sınırlarında bulunduğunu belirten Muhammed, "Çocuk, kadın ve yaşlılar başta olmak üzere on binlerce insanın öldüğü ve yüz binlerce insanın sakat kaldığı, yaralandığı bir süreci daha fazla sürdürmenin mümkün olmadığını düşünerek, tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Dünya genelinde savaş ve çatışma ortamlarında öldürülen 10 Müslümandan 9'unun bir başka Müslüman vesilesiyle öldürüldüğünü ileri süren Muhammed, "Bir Müslümanın acısı, diğer Müslüman için nasıl sevinç olabilir ki?" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...