Tgrt Haber
02 Temmuz 2015 02:18

Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi üyeleri, Fatih Camisi avlusunda toplanarak Doğu Türkistan'da yaşananları protesto etti.

Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı
Anadolu Gençlik Derneği, Fatih Camisi, Doğu Türkistan,

Teravih namazı sonrası toplanan dernek üyeleri, Kur'an okunmasıyla başlayan protesto eyleminin ardından Doğu Türkistan'da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. AGD İstanbul Şube Başkan Vekili İbrahim Kalaycı, yaptığı açıklamada, Doğu Türkistan'da olup bitenlerin dünya kamuoyuyla paylaşılmasına imkan verecek tarafsız gazetecilerin ve gözlemcilerin bölgeye gitmesi gerektiğini söyledi."Müslümanlara zorla alkol içirmenin zorbalıktan başka bir izahı yoktur" ifadesini kullanan Kalaycı, Çin yönetiminin bu uygulamalarına karşı İslam ülkeleri, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye'nin teyakkuz halinde olması gerektiğini belirtti. Basın açıklamasının ardından protesto gösterisi son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...