Tgrt Haber
20 Nisan 2015 19:49

Vali Şahin Taksim’e noktayı koydu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin, "Bu konuda tavrımız nettir. Taksim Meydanı gösterilere kapalıdır" dedi.

Vali Şahin Taksim’e noktayı koydu
vasip şahin, taksim, 1 mayıs,

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin sendika temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Şahin, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını söyledi.

SENDİKALARDAN AÇIKLAMA

DİSK Başkanı Kani Beko Vali Şahin’e bir dosya sunduklarını, 2010-2011-2012 kutlamalarının Taksim’de yapıldığını ve bir kişinin bile burnunun kanamadığını hatırlattıklarını belirtti.

Vali Şahin’in ise, “İstanbullunun mal ve can güvenliğini korumak için yeni miting alanları açtık.  Sizin de 1 Mayıs’ı burada kutlamanız daha doğru olur” dediğini aktardı.

Beko, buna yanıt olarak kendilerinin, “1 Mayıs 1977’de Taksim’de 37 işçi arkadaşımız katledildi. Onların katilleri ortaya çıkarılamadı. Onlar adalet önünde hesap verinceye kadar biz 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız” dediğini söyledi.

Görüşmenin sonunda Vali Şahin’in ‘verdiğiniz dosyayı inceleyeceğim’ dediğini aktaran Beko, “Size 1 Mayıs’ı kesinlikle Taksim’de kutlayamazsınız. Müdahale ederiz şeklinde bir ifadesi oldu mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Hayır, Sayın Vali böyle bir şey söylemedi. Verdiğiniz dosyayı inceleyeceğim dedi.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...