Tgrt Haber
17 Kasım 2016 07:49

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı

Van Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda, Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı
van, van büyükşehir belediyesi,operasyon,bekir kaya,bekir kaya kimdir,

Sabah saatlerinde Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya evinde gözaltına alındı. Buradan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına getirilen Bekir Kaya, daha sonra Van Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ARAMALAR GENİŞ GÜVENLİK ALTINDA DEVAM EDİYOR

Bekir Kaya ile birlikte 5 kişi gözaltına alınırken, belediyedeki aramalar ise geniş güvenlik önlemleri altında devam ediyor. Bekir Kaya’nın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. 

BEKİR KAYA KİMDİR?

1977 yılında Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Iğdır ve Ağrı illerinde tamamladı. 1994'te Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt oldu. 1999 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2001'de Van'a yerleşerek, Van Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaya başladı. Van ilinde Van Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014'te 5 yıllık belediyecilik döneminin ardından yine 2014 yılında Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı oldu. Seçimlerde Hatice Çoban ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı olarak seçildi. Türkiye'nin en genç Büyükşehir Belediye Başkanı unvanına sahip olan Kaya, Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...