Tgrt Haber
08 Temmuz 2017 14:54

Veysi Kaynak: Sakarya'daki hadise vicdanın bittiği yerdir

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Sakarya'daki dehşet tablosu bizim milletimize yakışan bir tablo değildir" dedi

Veysi Kaynak: Sakarya'daki hadise vicdanın bittiği yerdir
veysi kaynak,sakarya,suriyeli aile,suriyeli aile katledildi,

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Dün Sakarya'da yaşanan hadise kime karşı yapılırsa yapılsın Türk, Arap, Suriyeliye hiç fark etmez. İnsanlığın vicdanın bittiği yerdir. Vahşetin en yüksek boyutudur. 9 aylık hamile hanım, 10 aylık bir çocuğu var ve kendisi iki cani tarafından maalesef katledildiler. Suriye'den kaçanlar zaten tecavüze uğramamak, katledilmemek için kaçmışlardır. Elbette yerli ya da muhacir kim suç işlemişse o suç cezasız kalmaz." dedi.

Kaynak, merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Tematik Mutfak Müzesi açılışının ardında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriyelilerin Anadolu'yu sığınma yeri olarak görüp geldiklerini belirten Kaynak, Türkiye'nin sığınmacıları kabul ederek bütün dünyaya insanlık dersi verdiğini söyledi.

Önceki gün Sakarya'da yaşanan hadisenin dehşet verici olduğunu ifade eden Kaynak, "Dün Sakarya'da yaşanan hadise, kime karşı yapılırsa yapılsın, Türk, Arap, Suriyeliye hiç fark etmez, insanlığın vicdanın bittiği yerdir. Vahşetin en yüksek boyutudur. 9 aylık hamile hanım, 10 aylık bir çocuğu var ve kendisi iki cani tarafından maalesef katledildiler. Suriye'den kaçanlar zaten tecavüze uğramamak için katledilmemek için kaçmışlardır. Elbette yerli ya da muhacir kim suç işlemişse o suç cezasız kalmaz. O suçun cezasız kalmaması için bizim yapacağımız insan olarak, birey olarak, kolluk kuvvetlerine yardım etmek, suç işleyeni ihbar etmek ve yargı organlarının önüne çıkmasını sağlamaktır. Dolayısıyla önceki günkü dehşet tablosu bizim milletimize yakışan bir tablo değildir." diye konuştu.

"KIŞKIRTMAYI YAPANLARIN ÇOĞU YURTDIŞINDAN"

Eskişehir, Samsun, Ankara ve Sakarya'da benzeri olayların olduğunu hatırlatan Kaynak, şöyle devam etti:

"Ankara'daki çok ilginçtir. Bıçaklanan bir Türkmen muhacir gelmiş ama 'muhacirler bir Türk gencini bıçaklar' diye Ankara'nın göbeğinde kitleleri galeyana getirip harekete geçirdiler. Sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi, bu kışkırtmaların sosyal medya üzerinden yapanları tespit etti. İşin ilginç tarafı bu hesapların kışkırtmayı yapan, provokasyon yapan bu hesapların yarısından çoğu yurt dışı menşeli. Bu bize aynı Gezi olaylarını hatırlatıyor. Dolayısıyla bizim milletimiz 6 yıldan beri Suriyelileri ve eskiden beri Iraklı, Filistinli, Libyalı, Afganlıları muhacir olarak gördü. Asla mülteci olarak görmedi. Ve ev sahibi zihniyetiyle hareket etti. Bütün muhataplarımıza bunu övünerek söylüyoruz."

"BİZİM SAĞDUYUYU ELDEN BIRAKMAMAMIZ LAZIM"

Türkiye'nin huzurunun her şeyden önemli olduğuna dikkati çeken Veysi Kaynak, "Gezi olaylarına benzer bir hadisenin yurt dışından köpürtülmesi insanlarımızın galeyana getirilmesi ve buna malzeme olarak da kendi can emniyeti için kendi namusu için ülkemize sığınanların üzerinden çok acıtıcı sahnelerin ortaya çıkması yüreğimizi derinden yaralamıştır. Bu kışkırtmalar, belki hadisenin sonuna geldiğimiz su süreçte Türkiye'yi Astana'da masadan kaldırtmak amacıyla olabilir. Bizim sağduyuyu elden bırakmamız lazım. Bizim hoşgörüyü, bize ayırıcı vasfımızı veren ev sahipliğimizi, yardıma, ihtiyaç sahibine olan yardımseverliği asla elden bırakmamız gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...