Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2015 15:47

Vinç operatörünün feci ölümü

Kağıthane'’de bir inşaatın temel güçlendirme çalışmasında kullanılan iş makinasının dışarı taşınması sırasında yaşanan kazada, vinç operatörü Fatih Fidan hayatını kaybetti.

Vinç operatörünün feci ölümü
kağıthane,inşaat,vinç operatörü,

Rezidans inşaatının 20 metrelik temelinde yaşanan kaza, çevredeki bir güvenlik kamerasına, saniye saniye yansıdı. Bazı görgü tanıkları “Taşımada kullanılan vinç, iş makinasının ağırlığına dayanmadı” dedi.
Çeliktepe Mahallesi Buhara Sokak’ta saat 10.00 sıralarında yaşanan kazada, işi biten ankraj makinasını dışarıya çıkarmak için vinç çağrıldı. Olay yerine vinç getiren 47 yaşındaki Fatih Fidan, makineyi bağladı. Daha sonra vincin üzerindeki kumanda bölümüne çıkan Fatih Fidan, makinayı 20 metreden yukarıya çekmeye başladı. Bu sırada ağırlığın etkisi ile vinç, kaldırdığı iş makinası ile temele düştü. İnşaat çalışanları hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri yaptıkları muayenede, Fatih Fidan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri, ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı olay yerinde araştırma yaptı. Daha sonra cenaze itfayeciler tarafından başka bir vinçle temelden çıkarıldı. Cenaze İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
VİNCİN DEVRİLME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Vincin devrilme anı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde vinç operatörünün vincin üstüne çıkması ve vinci hareket ettirmesi görülüyor. Daha sonra ağırlığın etkisi ile dengesini kaybeden vinç inşaatın temeline düşüyor. Vincin düştüğünü gören vatandaşlar da kaza yerine koşuyor.

Görgü tanığı Kenan Başpınar, “İnşaatın temelinden iş makinasını çekerken vinç ağırlığa dayanamadı. Bu sırada 20 metreden temele düştü. Vinç operatörü hayatını kaybetti” dedi. Bir mahalle sakini de, “Sabahleyin inşaatta çalışma yapmak için vinç geldi. Vinç daha çalışmaya başladığı ilk hamlede devrilerek aşağıya düştü. Vincin ayaklarından biri tam oturmadığı için dengesini sağlayamadı. Ağırlığa da dayanamayınca devrildi” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...