Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2016 16:33

Yanıltıcı beyandan 5 bin internet sayfası kapatıldı

Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Denetimlerden Sorumlu Kurum Başkan Yardımcısı Fatih Tan, internet üzerinden bazı hastalıkları teşhis ve tedavi ettiği beyanlarıyla satılan sahte ilaçlara ilişkin, 'Bu yıl içerisinde 5 bine yakın internet sayfasını kapattık, direkt yanıltıcı beyandan. Para cezaları uyguladık. Savcılıklara suç duyurusunda bulunduk' dedi.

Yanıltıcı beyandan 5 bin internet sayfası kapatıldı
internet

TÜRKİYE İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Denetimlerden Sorumlu Kurum Başkan Yardımcısı Fatih Tan, internet üzerinden bazı hastalıkları teşhis ve tedavi ettiği beyanlarıyla satılan sahte ilaçlara ilişkin, "Bu yıl içerisinde 5 bine yakın internet sayfasını kapattık, direkt yanıltıcı beyandan. Para cezaları uyguladık. Savcılıklara suç duyurusunda bulunduk" dedi.
 
Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de düzenlenen '26'ncı Ulusal Dermatoloji Kongresi'ne konuşmacı olarak katılan Sağlık Bakanlığı'na bağlı TİTCK Denetimlerden Sorumlu Kurum Başkan Yardımcısı Fatih Tan, söyleşi öncesi kozmetik ürünleri ve farklı amaçlar ile internet üzerinden satışa sunulan ürünlere ilişkin bilgi verdi. Kozmetik ürünlerinin teşhis ve tedavi amacı gütmeyen ürünler olduğunu anlatan Fatih Tan, bazı kişilerin para kazanmak amacıyla bunları yanıltıcı beyanlarla teşhis ve tedavi amaçlı satışa sunduğunu kaydetti. Bunlarla ilgili etkin mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Fatih Tan, şöyle dedi:
 
"Bu yıl içerisinde 'yanıltıcı beyandan' 5 bine yakın internet sayfasını kapattık. Bunlara para cezaları uyguladık. Bu işlemi yapanlarla ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. Bu kişilerle etkin mücadele ediyoruz. Ama kandırılan gruplar olduğu sürece maalesef bu fiiller, faaliyetler devam edecektir. O yüzden halkın bilgilendirilmesi, bilinç düzeyinin artması son derece önem taşıyor. Hekimlerimizin de halkı bilgilendirmesi adına bilinçlenmesi önem arz ediyor." 
 
Sağlık Bakanlığı'nın ruhsat verdiği ilaçların sadece eczanede satılabildiğini, 'ilaç' adı altında eczane dışında satılan her ürünün sahte ilaç olduğuna dikkati çeken Tan, bu tip ilaçları bilmeden kullanan kişilerin www.titck.gov.tr adresi, SABİM ve BİMER kanalıyla bildirimde bulunabileceğini ve bu ürünlerle ilgili işlem yaptıklarını aktardı.
 
Türkiye Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz da TİTCK ile yapılan işbirliğine ilişkin bilgi verdi. Özellikle kozmetik etiketli birçok ürünün izin almadan çıkarıldığını vurgulayan Yılmaz, bu tip ürünlerin halk sağlığı açısından tehlikeli olduğunu belgelemek amacıyla çalışma başlattıklarını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...