Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2016 11:07

Yargıtay Başkanı Cirit, 'MHP kararı kesin'

Yargıtay Başkanı Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP kararına ilişkin, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. " dedi.

Yargıtay Başkanı Cirit, 'MHP kararı kesin'
Yargıtay Başkanı, MHP,

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasını, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem." şeklinde değerlendirdi.

Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu'nca Rixos Otel'de düzenlenen "Adil Yargılanma Hakkı ve İfade Özgürlüğü" konulu seminerin açılışına katılan Cirit, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını oy birliğiyle onamasını değerlendiren Cirit, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem." diye konuştu.

Başkan Cirit, karar öncesi daireye yöneltilen eleştirileri nasıl değerlendirdiğinin sorulmasına karşılık da "Haksız ve yanlış" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rize ziyaretine katılması 
Yargıtay Başkanı Cirit, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyaretine eşlik etmeniz eleştiri konusu oldu" diyen bir gazeteciye de şunları söyledi:

"Ben onu anlayamadım, niye eleştiri konusu oldu? Devlet oradaydı, devletin başkanı. Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, Meclis Başkanı'nın, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri'nin, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olması, oradaki bir başka çay toplantısının yapılmış olması, bu arada bizim de iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz."

Soruların ardından konuşmasında "devlet başkanı" ifadesini kullandığının hatırlatılmasına karşılık Başkan Cirit, "Cumhurbaşkanı demek istedim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...