Tgrt Haber
08 Ekim 2015 22:20

Yarım asırlık komşusu Davutoğlu'nu anlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarım asırlık komşusu Beyhan Yakın, Davutoğlu'nu anlattı.

Yarım asırlık komşusu Davutoğlu'nu anlattı
başbakan, komşu,

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarım asırlık komşusu Beyhan Yakın, Davutoğlu'nun her zaman kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, "Kendisiyle gurur duyuyoruz. Ona her zaman başarılar diliyorum. İnşallah seçimde başarılı olur, tekrar başa gelir. Gece gündüz dua ediyoruz. O bizim oğlumuz" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun Fatih Zeyrek Mahallesi'ndeki kapı komşuları Beyhan ve İsmail Hakkı Yakın, AA muhabirinin sorularını yanıtlayarak, Başbakanın çocukluğuna dair anılarını anlattı.

Başbakan Davutoğlu'nun kendilerini birçok kez ziyarete geldiğini dile getiren Beyhan Yakın, "Ahmet yanımıza geldiğinde çocuktu daha. Ben onu kendi çocuklarımdan hiç ayırmadım. Onu çok severdim. O da beni severdi. Buradan gittiler, yine de bizi unutmadı. Her zaman ziyaretimize geldi. Onu hala çok seviyorum. Çocukluk dönemi gözümün önünden gitmiyor" diye konuştu.

"O BİZİM OĞLUMUZ"

Yakın, Davutoğlu'nun, kendisini annesinden ayrı tutmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Beni annesinden ayırmazdı. Annesiyle de çok yakın arkadaştık. Bir aile gibiydik, çok iyi komşuluğumuz vardı. Daha önce bir tanışıklığımız yoktu, burada tanıştık. Başbakanımız buraya geldiğinde 2. sınıfa gidiyordu. Çok akıllı ve uslu bir çocuktu. Hep ders çalışır, sokağa fazla çıkmazdı. Kur'an dersi alırdı, hemen gelir dersinin başına otururdu. Annesi genellikle doktora gittiğinde Ahmet'i bize bırakırdı. Biz, çocuklarımızı birbirimize emanet ederdik."

Başbakan Davutoğlu'nun kendilerini hiç bir zaman unutmadığını anlatan Yakın, "Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızın danışmanı olduğu dönemde de geliyordu bizi ziyarete, sonra dışişleri bakanı oldu yine geldi. Başbakan olduktan sonra ilk ziyaret oldu bu. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Ona her zaman başarılar diliyorum. İnşallah seçimde başarılı olur, tekrar başa gelir. Gece gündüz dua ediyoruz. O bizim oğlumuz" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN'A HEP DUA EDİYORUZ"

Beyhan Yakın'ın eşi İsmail Hakkı Yakın ise Başbakan Davutoğlu'nun çocukluk dönemi hakkında şunları paylaştı:

"Çok uyumlu biriydi. Mahallede Erzurumlu Ali Hoca vardı. Ona, Kur'an-ı Kerim dersi almaya giderdi. Sonra eve gelir ders çalışırdı. Dışarılarda çok fazla oynadığını görmezdik. Dün de anlattım kendisine, 'Hak ettiniz, karşılığını aldınız' dedim. Muazzam bir hafızası var. Hiçbir şeyi unutmamış. Ben işe giderdim. Hanımlar daha iyi tanırlar. Kendisiyle hep gururlandık. Başbakan'ın danışmanıydı buraya geldiğinde. Bambaşka bir çocuktu. Herkese uyardı, ahlaklı bir çocuktu. Allah ona sağlıklı uzun ömürler versin. Kazalardan, hastalıklardan, suikastlerden Allah muhafaza etsin. Evvelki sefer de aynı duaları yaptım, benim dualarım ona kafi gelir. 1 Kasım seçimini Allah açık ara kazanmasını nasip etsin."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul'daki temasları sırasında Yakın ailesini ziyaret etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...