Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2018 03:23

Yemen krizine çözüm arayışları sürüyor

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Yemenli tarafların, bir yılı aşkın süredir duran siyasi diyalog sürecinin yeniden başlaması yönünde yürüttüğü çalışmalara olumlu yaklaştığını belirtti.

Yemen krizine çözüm arayışları sürüyor
Yemen,krize çözüm arayışları,

Ahmed, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği 4 günlük ziyarette, Yemen ve Körfez ülkeleri liderleri ve Yemen'deki büyükelçilerle bir araya geldi.

Ziyaretin akabinde yazılı açıklama yapan Ahmed, Yemenli tarafları, siyasi sürece tam entegre olmayı sağlayacak koşulları oluşturmak adına gerekli adımları atmaya çağırdı.

Yemenli tarafların, müzakere sürecinin yeniden başlaması konusundaki çalışmalarına olumlu yaklaştığını aktaran Ahmed, yeni barış görüşmelerinin ne zaman ve nerede başlayacağıyla ilgili ise bilgi vermedi.

Ülkede yaşanılan insani krize de değinen Ahmed, bu durumun devam etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, ilgili tüm tarafları krizin ciddiyetinin farkına varmaya ve bu duruma acilen son vermenin gerekliliğini kabul etmeye çağırdı.

Ahmed, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin El-Hudeyde ve Es-Salif limanlarını açmasını memnuniyetle karşıladığını kaydederek, insani yardım akışının sürdürülebilmesi için herkesi bu limanların açık kalması konusunda iş birliğine davet etti.

Yemenli taraflar arasındaki diyalog görüşmeleri, İsviçre'nin Biel ve Cenevre kentleri ile Kuveyt'te yapılan 3 turun ardından bir yılı aşkın süredir durmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...