Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2018 11:32

Yerli turist kayak merkezlerini doldurdu

TUSAD Başkanı Bayram, "Yurt dışından gelen misafirlerimize rezervasyon yapmak için üyelerimizi aradığımızda üzülerek dolu olduklarını söylüyorlar. Yerli turist oraları doldurdu." dedi.

Yerli turist kayak merkezlerini doldurdu
turist,

İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarı yıl tatiliyle birlikte kış turizminin olduğu bölgelerde tesislerin doluluk oranının çok iyi seviyelerde bulunduğunu söyledi.

Erciyes ve Uludağ kayak merkezlerinin dolu olduğunu aktaran Bayram, "Yurt dışından gelen misafirlerimize rezervasyon yapmak için üyelerimizi aradığımızda üzülerek dolu olduklarını söylüyorlar. Yerli turist oraları doldurdu." diye konuştu.

Kayseri'nin iş turizmi tarafından ciddi şekilde desteklendiğini belirten Bayram, Uludağ'ın ise hem Türk vatandaşları hem de Ortadoğu ve Körfez ülkeleri tarafından çok tercih edilen bir mekan olduğunu kaydetti.

"Bursa halkı turizme ve turiste değer veriyor"
Körfez ve Ortadoğu ülkelerinde Uludağ'ın tanınma oranının çok iyi olduğuna vurgu yapan Bayram, "Bunun şu denklemi var; Bursa halkı turizme ve turiste değer veriyor. Bunu her zaman söylüyorum. Türkiye'de iki il turizmi ve turisti seviyor. Bunların birincisi Antalya, ikincisi Bursa. Çünkü halkın geçim kaynağı turizm olduğu için halk turiste ve turizme sahip çıkıyor. TUSAD olarak amacımız, bunu Türkiye geneline yaymak." dedi.

Bayram, Abant'ın da kış turizmi açısından yarı yıl tatilinde tercih edilen yerlerden olduğunu anımsatarak, Abant'ta tabiat ve göllerin ilgi çektiğini, otellerin de profesyonel şekilde işletildiğini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...