Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2017 17:01

YPG armalı Rus askerine Türkiye'den ilk tepki!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Amerika'dan sonra Rusya askerlerinin üniformasında YPG bayrağının yer almasına tepki gösterdi.

YPG armalı Rus askerine Türkiye'den ilk tepki!
ypg, rus askeri, numan kurtulmuş

Kurtulmuş, "3-5 bin PYD militanını mı tercih edecekler, 80 milyonluk istikrarlı, bölgenin en büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti devletini mi?" dedi.

Suriye'deki Rus askerlerinin kolundaki YPG bayrağı ile ilgili basın mensuplarının sorularını değerlendiren Kurtulmuş şöyle konuştu:

YPG armalı Rus askerine Türkiye'den ilk tepki!

"Biz terör örgütlerinin hiçbirini diğerlerinden ayırt etmiyoruz. Bizim için ha DEAŞ, ha YPG hiç fark etmiyor. Ya da bir başka terör örgütü. Dolayısıyla diğer ülkelere de tavsiye ediyoruz, terör örgütleri arasında ayrımcılık yapmayın. 'Bize yakın terör örgütleri', 'bize karşı olan terör örgütleri' diye görmeyin. Terör örgütleriin hepsi insanlık düşmanıdır. Hepsi bütün ülkelerin düşmanıdır. Dolayısyla Amerika'nın da, Rusya'nın da diğer ülkelerin de buna fevkalede dikkat etmesi lazım. Türkiye Suriye'nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değildir. Türkiye'nin rahatsızlığı, Suriye'nin kuzeyinde bir PYD devletinin oluşmasıdır. Amerikalılar'a, Rusyalılar'a söylemiş bir söz olarak görün, kararı kendileri vermesi lazım. Yani 3- 5 bin PYD mitanını mı tercih edecekler, 80 milyonluk istikrarlı bölgenin en büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti devletini mi?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...