Tgrt Haber
31 Mart 2015 20:09

Yüksek Hızlı Tren ve Marmaray seferlerine başladı

Eskişehir'de, enerji nakil hatlarındaki sorunun giderilmesiyle Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı.

Yüksek Hızlı Tren ve Marmaray seferlerine başladı
seferler, elektrik,

Eskişehir'de, enerji nakil hatlarındaki sorun nedeniyle aksayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin yeniden başladığı bildirildi.Alınan bilgiye göre, birçok bölgede sabah saatlerinden itibaren elektrik nakil hatlarındaki sorun nedeniyle Eskişehir, Ankara, Konya ve İstanbul yönlerine YHT seferleri yapılamadı. Bu süre zarfında YHT yolcularının TCDD tarafından kiralanan otobüslerle gidecekleri yerlere ulaşması sağlandı.

Enerji nakil hatlarındaki sorunun yaklaşık 8,5 saat sonra giderilmesiyle Eskişehir-Ankara istikametine 18.15'te YHT seferleri başladı.

Öte yandan, kesinti nedeniyle kent içi ulaşımı sağlayan tramvaylar da çalışmaya başladı.

Marmaray da çalışmaya başladı

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD), elektrik enerjisinin verilmesiyle birlikte Marmaray trenlerinin saat 12.50, Ankara banliyö trenlerinin saat 17.25, Yüksek Hızlı tren seferlerinin ise saat 18.00'den itibaren çalışmaya başladığını bildirdi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, Yüksek Hızlı Tren ve banliyö tren seferleri bir süre yapılamadı.

Elektrik enerjisinin verilmesiyle birlikte Marmaray trenleri saat 12.50, Ankara banliyö trenleri saat 17.25, Yüksek Hızlı Tren seferleri ise saat 18.00'den itibaren çalışmaya başladı.

Saat 17.55'te Konya-İstanbul seferini gerçekleştirecek Yüksek Hızlı Tren sadece bugün için Eskişehir-İstanbul arasında işletilecek, Eskişehir Gar'dan 19.42'de hareket edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...