Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2018 09:25

Yüreğimiz yandı! Anne ve iki oğlu boğuldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen sel esnasında bir binanın bodrum katını su bastı. Evde bulunan Fatma Uşak ve iki oğlu hayatını kaybetti. Kahreden olayın ardından 'sel var eve gel' denilerek çağrılan inşaat ustası Hasan Uşak, eşi ve iki çocuğunun ölüm haberiyle sarsıldı. Anne Fatma Uşak'ın, bayram hazırlığı yaptığı ve olaydan kısa süre önce çocuklarını saç tıraşı için berberden getirdiği belirtildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da acılı ailenin yakınlarını ziyaret etti.

Yüreğimiz yandı! Anne ve iki oğlu boğuldu
kahramanmaraş,sel,boğulan aile

Öğleden sonra başlayan ve zamanla etkisini artıran sağanak, kent merkezindeki bazı mahallelerde su baskınlarına yol açtı. Şehir merkezinde rögarların taşması sonucu sel sularına kapılan bir kişi, vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldı.  Park halindeki bir otomobil de uzun süre sürüklendikten sonra kaldırıma çarparak durabildi. 

ANNE VE İKİ ÇOCUĞU BOĞULDU

Merkez Oniki Şubat ilçesine bağlı Akçakoyunlu Mahallesi'nde 4 katlı binanın kaldırım seviyesindeki girişinde yer alan eve sel suları doldu. Bu sırada içeride olan Fatma Uşak (38) ile çocukları Mevlüt (10) ve Ali Osman (4) kurtarılamadı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, savcılık incemesinin ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve fen işleri ekipleri, tıkanan rögarların açılması için çalışma başlattı.

Kahramanmaraş'ta bir anne ile 2 çocuğu sel sularının bastığı evlerinde boğularak hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Onikişubat ilçesi, Akçakoyunlu Mahalesi'nde kaldırım seviyesinin altındaki evi sel suları bastı. Bu sırada evde bulunan anne Fatma Uşak ve çocukları Mevlüt ve Ali Osman Uşak evden çıkamadı. Komşularının fark ederek yardımına koştuğu anne ve çocuklarından biri boğularak olay yerinde hayatını kaybetti. Çocuklardan biri kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
daha fazla video için

BABA UŞAK ACI HABERLE SARSILDI

Kahreden olayın ardından 'sel var eve gel' şeklinde haber verilmesiyle işten ayrılarak eve gelen inşaat ustası Hasan Uşak, eşi ve iki çocuğunun ölüm haberiyle sarsıldı. Eşi ve iki çocuğunu kaybeden Hasan Uşak, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Büyük acı yaşayan Uşak, rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye götürüldü.

ÇOCUKLARINI BERBERDEN GETİRMİŞ

Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanakta evde mahsur kalarak hayatını kaybeden anne ile 2 çocuğunun, olaydan kısa süre önce saç tıraşı için berberden geldikleri belirtildi.

Baba Hasan Uşak'ın kuzeni Mustafa Kılıçsallayan yaptığı açıklamada, şiddetli yağıştan dolayı oluşan selin inşaat alanına girdiğini, buradan da molozlarla balkondan evin içine dolduğunu söyledi. 

Evin tavana kadar olan kısmının suyla dolduğunu dile getiren Kılıçsallayan, tuvalette göçük oluştuğunu, ayrıca binanın istinat duvarının da çöktüğünü dile getirdi. Bayrama çok üzgün girdiklerini dile getiren Mustafa Kılıçsallayan, "Orada da bizim ailemiz, canımız, ciğerimiz, yeğenlerimiz gitti. Hasan Uşak'ın eşi Fatma Uşak çocuklarını bayram tıraşı yaptırmış eve gelmiş, sonra da bu olay oldu. Bayramları karalı geçecek." dedi. 

VALİ ÖZKAN: SABIRLAR DİLİYORUM

Vali Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, olay yerinde incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.  Vali Özkan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Kahramanmaraş'ın çok kısa zamanda şiddetli yağışa maruz kaldığını ve bazı mahallelerde su baskınları oluştuğunu belirterek, "Üç kardeşimiz sele maruz kalmak suretiyle vefat etmiş durumda. Mekanları cennet olsun, sabır diliyorum." dedi. 

Belediye Başkanı Erkoç da gerekli önlemlerin alınmaya çalışıldığını söyledi.

SEL SULARI DUVARI YIKIP EVE GİRMİŞ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden Fatma Uşak (38) ile çocukları Ali Osman Uşak (4) ve Mevlüt Uşak’ın (10) ölümünün ardından olay yerinde yapılan incelemede suların evin arka penceresinden girdiği belirlendi. Yolun yukarısından gelen sel sularının evin arkasındaki ihata duvarını yıkıp arka pencereden içeri girdiği tespit edildi.ÿFatma Uşak’ın felaketten dakikalar önce sel sularının getirdiği bir ağaç dalınıÿaldıktan sonra eveÿgirdiği ortaya çıktı. Olayı görenlerin bir hazır sıva imalatı yapan iş yerinde çalışan Hasan Uşak’ı aradıkları ancak Uşak’ın eve geldiğinde acı haberi aldığı belirtildi.

"METEOROLOJİNİN DE TAHMİN ETMEDİĞİ BİR YAĞIŞ..."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, tahminlerin üzerinde bir yağmur yağdığını belirterek, "Çok üzgünüz, şehrimizin altyapısıyla ilgili yoğun çalışmalar, kilometrelerce yağmur kanalları, su kanalları yaptık ama hatta kuşaklama kanalı da yapıldı, şehrin hemen yukarısında yeni yapıldı. Ama bölgesel yağan bu aşırı sağanak karşısında bu bildiğim kadarıyla, öğrendiğimiz kadarıyla meteorolojinin de tahmin etmediği bir yağış bir anda bastırdı. Çok acı bir olayla karşı karşıyayız, başımız sağ olsun Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

MAHİR ÜNAL: BAŞBAKANIMIZ TALİMAT VERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta sel sularının doldurduğu evde mahsur kalarak yaşamını yitiren anne ile 2 çocuğunun yakınlarını ziyaret etti.

Ünal, Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Akçakoyunlu Mahallesi'nde anne Fatma ve çocukları Mevlüt ve Ali Osman Uşak’ın hayatını kaybettiği olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

Ailenin yakınlarıyla bir süre görüşen ve başsağlığı dileyen Ünal, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.  Kentte öğleden sonra aniden bastıran sağanağın giderek şiddetini artırdığına dikkati çeken Ünal, şunları kaydetti: 

"Yaklaşık 20 dakika içerisinde son derece yoğun bir yağışla birlikte su yolunun maalesef evin arka kısmındaki parka girmesiyle beraber bir evimizin bodrum katına yağmur suyunun dolmasıyla bir annemizle, 2 çocuğumuzu kaybettik. Sağ olsunlar Başbakanımız (Binali Yıldırım) aradı ve özellikle acılı ailemizle ilgili gereken her şeyin yapılması talimatını verdi. Biz de hemen olaya müdahale ettik." 

Bölgede çalışmaların devam ettiğini aktaran Mahir Ünal, selin zararlarının giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...