Tgrt Haber
21 Mart 2017 07:55

Zekai Aksakallı, şehit Halisdemir'in kahramanlığını anlattı

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekâi Aksallı, şehit Ömer Halisdemir davasında tanık olarak çağrıldığı Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesine yazılı olarak ifadesini verdi.

Zekai Aksakallı, şehit Halisdemir'in kahramanlığını anlattı
zekai aksakallı, ömer halisdemir, 15 temmuz, darbe

Duruşma günü il dışında olacağı için 17 Mart’ta ifade vermeye gelen Aksakallı, 7 sayfa tutan yazılı ifadesinde, 15 Temmuz günü G.Kurmay’daki terör toplantısına katıldığını söyledi. Aksakallı “Toplantıya gelmeden önce darbeci General Semih Terzi babasının rahatsızlığını ifade ederek izin istedi. Ben de o gün için planlı olan Özel Kuvvetler kurye uçağından istifade ederek Ankara’ya gelmesine müsaade ettim” dedi.
YÜZÜ KIZAMIK ŞEKERİ GİBİYDİ
Toplantı sırasında saat 16.00 gibi önüne not bırakılması üzerine Orgeneral Yaşar Güler’in (Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı)  salondan çıktığını, daha sonra da toplantıya başkanlık eden Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanının salondan ayrıldığını ifade eden Aksakallı, “Ters giden bir şeyler olduğunu hissettim. Koridorda Tuğgeneral Mehmet Partigöç’le karşılaştım. Çok telaşlıydı. Yüzü de adeta kızamık şekeri gibi kıpkırmızıydı. Durumunu sormam üzerine de ‘İyiyim komutanım, bir şey yok’ diye cevap verdi” dedi. 
Aksakallı  şunları söyledi: Toplantı sonrası eşimle birlikte Gazi Orduevi’ne düğüne gittim. Saat 21.30 sularında ayrıldık. Aralarında Fatih Yarımbaş’ın da bulunduğu cuntacılar beni kaçırmaya çalıştı. Polis noktasına gittiğimde birkaç yeri aradım ancak ulaşamadım. Mehmet Ali Çelik ile görüştüğümde Genelkurmay’dan mesaj geldiğini, Özel Kuvvetler Komutanlığı görevimden alındığımı, yerime Semih Terzi’nin atandığını anlattı. Ümit Bak da darbe mesaj emrini kastederek bu emirlere uyacağını, benden emir almayacağını, Terzi’nin emirlerine uyacağını söyledi. 
8 GÖRÜŞMEM OLDU
Terzi’yi koruma astsubayı aracılığıyla aradığını ancak dalga geçer gibi cevaplar verdiğini dile getiren Aksakallı “Tekrar kendisini arattım. Bu sefer ben görüşmek istedim. Bana da ‘Sesiniz duyulmuyor, anlaşılmıyor” diyerek telefonu kapattı. Terzi’nin Ankara’ya geldiğini öğrenince Ömer Halisdemir’i koruma astsubayım Makbul Uluğ vasıtasıyla aradım. Darbeci Ümit Bak ve Yarbay Mehmet Ali Çelik’in takip edilmesi ve fırsat bulunursa etkisiz hale getirilmesi talimatını verdim. Bu şekilde Ömer Halisdemir ile 8 kez telefon görüşmem oldu. Son görüşmemizde ‘Semih Terzi’nin hain ve darbeci olduğunu söyleyerek onu öldürmesi’ talimatını verdim. Volkan Vural yüzbaşı, koruma astsubayımı arayarak Semih Terzi’nin Ömer Halisdemir tarafından vurulduğunu, Terzi’nin yanında gelenlerin de Halisdemir’i vurduğunu iletti” dedi. Aksakallı, “Karargâh’ın girişindeki beton zeminin üzerinde şehidimiz Ömer Halisdemir cansız yatıyordu. Üzerindeki örtüyü kaldırdım ve alnından öptüm” ifadelerini kullandı.

Kimseye teşekkür etmedim

İfade sırasında Aksakallı’ya kritik sorularda yöneltildi. Sorular arasında 16 Temmuz sabahında ÖKK’ya geldiğinde bireysel olarak orada bulunan sanıklara ya da sanıklardan birine teşekkür edip etmediği cevaplaması istendi. Bunun üzerine Aksakallı “Hiç kimseye bireysel olarak teşekkür etmedim. Ancak karargâhın önünde darbeye karşı koyan personelime topluca bir teşekkür konuşması yaptım” diye cevapladı. ‘Darbe ile ilgili olay öğrenildikten sonra ÖKK’da ne gibi tedbirler alınacağı’ sorusu yöneltilmesi üzerine Aksakallı ise “Bu tür durumlarda her zaman uygulanan kurallar 15 Temmuz’da yerine getirilmedi. Uygulansaydı darbe girişimi baştan açığa çıkardı” dedi.

  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...