Tgrt Haber
11 Mart 2017 17:15

Zeybekci: Türkiye bunun gereğini yapacaktır

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi hakkında, "Bu uygulamayı nefretle kınıyorum, kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye bunun gereğini de yapacaktır." dedi.

Zeybekci: Türkiye bunun gereğini yapacaktır
Ekonomi Bakanı Zeybekci,İzmir

Uşak programı kapsamında bir otelde iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerin Bakan Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesiyle ilgili sorusunu yanıtladı.

"Akıl, mantık ve uluslararası nezaket kurallarına sığmayan" kararı kınadığını belirten Zeybekci, kendisinin de geçen hafta pazar günü Almanya'da planlanan programları spekülasyonlara rağmen gerçekleştirdiğini, döndükten sonra Almanya'da Bild isimli gazetenin "dünyanın en ahlaksız basın kurumunda dahi görülmeyecek bir şekilde" hakaret içeren ifadelere yer verdiğini belirtti.

"Birilerinin yaptığı bilinçli, planlı bir çalışma var"

Bu ülkelerde her fırsatta Türkiye ile ilgili negatif algı bombardımanı yapıldığına işaret eden Zeybekci, şöyle konuştu:

"Böyle durumlarda şunu sormak lazım, 'bundan kim kazançlı çıkar?' Bundan zarar gören Almanya ve Türkiye. Birbirlerinin 1 numaralı en büyük ticaret ortağı. Türkiye ile AB çok önemli bir noktaya gidiyor. 160 milyar dolarlık dış ticaret hacmimiz, Gümrük Birliği güncellenirse 200 milyar dolarların üzerine, birkaç sene içinde 250-300 milyar dolarlara çıkıyor. Bunların bir şekilde bozulması, zarar görmesi, tam bir imkan, fırsat yakalanacakken böyle bir olumsuz havanın yaşatılmasının arkasında kasıt var. Birilerinin provokasyonu var. Birilerinin yaptığı bilinçli, planlı bir çalışma var."

Zeybekci, bu süreçte tüm ilgilileri aklı selim davranmaya, provokasyonlara karşı uyanık olmaya davet ettiğini, Almanya ve Hollanda'daki bakanları oynanan oyuna karşı dikkatli olması konusunda uyardığını ifade etti.

"Türkiye bunun gereğini yapacaktır"

Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bir oyun var, dikkat edin diyorum. Burada Türkiye ile AB arasında oynanan, yaşatılan, negatif bir algı operasyonu var. Böyle çılgınlıklarla kamuoyunda sanki sempatik görünüyormuş gibi yaşatılan bir ortam var, buna karşı dikkatli olsunlar. Bir ülkeye, devlete böyle şeyler yakışmaz. Hele hele Türkiye gibi onurlu ve bugüne kadar kazanımlarının tamamının bedelini ödemiş olan bir ülkenin hükümetinin mensuplarına bu hareketleri yaptığınız zaman da bunun kazananı olmaz.

Ben Dışişleri Bakanımıza yapılan bu uygulamayı nefretle kınıyorum, kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye bunun gereğini de yapacaktır. Ama aklı selim içinde, bu provokasyon ve algı operasyonunu düzenleyenlere, bu iyi ilişkilerden rahatsız olanlara prim vermeme adına da dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...