Tgrt Haber
23 Ocak 2018 13:40

Zeytin Dalı harekatının ilk şehidi Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Suriye sınırında girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan memleketi Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Zeytin Dalı harekatının ilk şehidi Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı
Musa Özalkan

Kilis'in Gülbaba Köyü'nün güneydoğusunda dün PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, baba ocağı Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Törene devlet erkanından tüm isimler katıldı.

Musa Özalkan'ın vasiyetini MHP lideri Devlet Bahçeli'nin üstlendiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın cenazesinde konuştu:

"Kararlıyız, azimliyiz. Bu ülke neasıl bakmış, bu ülke ne demiş bakacak halimiz yok. Bu millet kendi göbeğini kendini kesecek. Bizim sınırlarımızı taciz eden üç beş soysuza izin vermeyeceğiz. Şehidimiz geleceği okuyup şehadetten gelecek paranın bile nereye gideceğini belirtmiş."

Zeytin Dalı harekatının ilk şehidi Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı

Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın naaşı Sincan'daki baba evine getirildi. Şehidin eşi Şeyma Özalkan (solda), babası Selahattin Özalkan (sağda) ve yakınları, helallik alınması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

MUSA ÖZALKAN'IN VASİYETİ NEYDİ?

Şehidin ağabeyi Hakimler ve Savcılar Kurulu Müfettişi Necip Özalkan "Kendisinin vasiyeti olduğuna dair bir mesajı varmış. Ben de İstanbul’daydım. Gece 04.00 gibi döndüm Ankara’ya. Döndükten sonra öğrendim.  Mesaj attığı arkadaşları, ’Evet, bize böyle bir mesaj attı’ diye teyit ettiler.  Muhtemelen vasiyeti doğru diye düşünüyorum. Benim haberim yoktu vasiyetinden, ben de yeni öğrendim. Kendi adına Türkmen bölgesinde Suriye’de bir okula isminin verilmesini istemiş" açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...