Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2015 07:15

Zirvede gündem ‘PYD koridoru’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Fidan’ı ayrı ayrı kabul etti. Görüşmelerde, PYD’nin Kuzey Suriye’de uygulamaya koyduğu “de facto” yapılanma masaya yatırıldı.

Zirvede gündem ‘PYD koridoru’
zirve, pyd,

Devletin zirvesi dün, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit boyutuna gelen “Kuzey Suriye” krizini tüm yönleriyle masaya yatırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı, ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti. Ayrı ayrı gerçekleşen görüşmelerde, PYD’nin koalisyon ülkelerinin de desteğiyle Kuzey Suriye’de uygulamaya koyduğu “de facto” yapılanmayı ilişkin son gelişmeler ile bu konuda alınan ve alınacak önlemler değerlendirildi.

İSTİHBARAT RAPORLARI SUNULDU

Fidan, PYD’nin bölgedeki hareketliliği ve istihbarat birimlerinin bu konudaki son raporlarını Erdoğan ile paylaştı. Erdoğan, MİT Müsteşarı Fidan’ın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti. Erdoğan dün akşam da yasama, yürütme ve yargı organlarının başkan ve temsilcilerine Beştepe’de iftar yemeği verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...