Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2014 21:07

Sivas filmine bir ödül daha

İtalya’da bu yıl 71’incisi düzenlenen Venedik Film Festivali’nde Türk yönetmen Kaan Müjdeci’nin "Sivas" filmi, jüri özel ödülünü aldı.

Sivas filmine bir ödül daha
italya, sivas, sivas filmi,

İtalya’da bu yıl 71’incisi düzenlenen Venedik Film Festivali’nde Türk yönetmen Kaan Müjdeci’nin "Sivas" filmi, jüri özel ödülünü aldı. Venedik’in Lido Yarımadası'nda 27 Ağustos’ta başlayan dünyanın en eski sinema festivali, ödül töreniyle sona erdi. Başkanlığını Alexandre Desplat’ın yaptığı 71. Venedik Film Festivali jürisi, yönetmen Kaan Müjdeci’nin Aslan adlı 11 yaşındaki çocukla Sivas isimli Kangal köpeğinin bozkırda geçen dostluk hikayesini anlattığı “Sivas” filmini jüri özel ödülüne layık gördü. İlk uzun metrajlı filmi "Sivas" ile Venedik Film Festivali’nde ödül kazanan Müjdeci, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Bizim oyuncularımızdan Şahin’in babası vefat etti. Ozan Çelik’in babasına armağan ediyorum. Ayrıca değerli jüriye çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen Angela ve Alberto’ya ve film ekibime teşekkür ediyorum" dedi. Bu arada, filmin 11 yaşındaki başrol oyuncusu Doğan İzci, festivali takip eden uluslararası sinema yazarlarının belirlediği "Premio Bisato D’oro"da  en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...