Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2017 13:25

Anne karakterleriyle unutulmaz kadınlar

Özel Sinema Kulübü Sinemia, Anneler Günü öncesinde Türk sinemasının unutulmaz anne karakterlerine hayat veren oyuncuları hatırlıyor. www.sinemia.com editörlerinin seçkisiyle hazırlanan listede Adile Naşit’ten Mürüvvet Sim’e, Yıldız Kenter’den Fatma Girik’e 19 değerli isim yer alıyor.

Anne karakterleriyle unutulmaz kadınlar
Sinema

Özel Sinema Kulübü Sinemia Anneler Günü öncesinde Yeşilçam’ın gönüllere taht kurmuş, unutulmaz anne karakterlerini bir listede buluşturdu. www.sinemia.com editörleri tarafından oluşturulan 19 kişilik listede, karakterleri iyi ya da kötü olan, birçok role can vermiş, o rolü kendi bedeninde misafir etmiş birbirinden yetenekli ve emekçi güzel kadınlar bulunuyor. Dizilerdeki anne rolleriyle akıllarda yer etmiş oyunculara da yer veriliyor. İşte o listedeki isimlerden bazıları:

Adile Naşit

80 kuşağı çocuklarının onun sesinden masal dinlemeden uykuya gitmediği, bir döneme kahkahaları ile damgasını vurmuş minik ve komik kadın, tüm Türkiye'nin annesi.

Leman Akçatepe

Halit Akçatepe'nin tatlı gülüşlü annesi. Türk sinemasının fedakar ve olumlu annesi rollerinde 1980 yılına kadar seyrettiğimiz isimlerin başında gelir. 

Mualla Sürer 

Horoz Nuri’nin daimi partneri Bedia’ya can veren, bir minik mimiği, bir göz süzüşüyle rolüne başka bir can katan oyuncu, 75 yaşında vefatına kadar durmadan çalıştı.

Mürüvvet Sim 

Meraklı, bilmiş, pamuk kalpli rolleriyle, Yeşilçam’da pek çok anne karakterine hayat verdi. Kavga sahnelerinde de bir o kadar şirin gözükebilen az sayıda oyuncudan biridir.

Şükriye Atav

Türk sinemasında 71 filmde yer alan, yüzüne baktığınızda bile içinizin burkulacağı cefakar ve iyi kalpli anne rollerinin aranan isimlerinden olmuştur. 

Yıldız Kenter

Ömrü boyunca tiyatrodan kopmayan Kenter, sinemada Fatma Bacı, Anneler ve Kızları gibi filmlerde Anadolu annesi rolünü canlandırdı. Dram rollerindeki başarısı ve ses tonundaki hüzün izleyeni saatlerce ağlatabilir. 

Fatma Girik

Kendisi bir Şoför Nebahat olur, bir dansöz, bir haylaz kız, bir yürekli genç kadın… Evlatlarına düşkün, vefalı ama aciz olmayan, güçlü anne rolleri de adeta onun içindir. 

Beyhan Saran

Türk televizyonlarının en uzun günlük dizilerinden Ferhunde Hanımlar'da kızları ile olan ilişkileri, evlilik ve özel hayatlarında yaşadıkları sorunları çekip çeviren güçlü bir anne figürüdür. 

Füsun Demirel

Pek çok kişi onu Sıdıka dizisindeki anne rolü ile tanıdı ve sevdi. Yalan Dünya dizisinde Servet anne rolünü de başarıyla canlandırmıştır.

Tomris İncer

Geçen yıl Ekim ayında kaybettiğimiz başarılı oyuncuyu, sinema ve tiyatronun yanı sıra Bir İstanbul Masalı ve Bin bir Gece gibi dizilerde de izledik. İyi kalpli pamuk anneyi de, güçlü ve sert aşiret anasını da en iyi şekilde canlandırabilirdi.


Sinemia hakkında:

Sinemia, sinemaseverlerin sinema aşkını sınırsız ve özgürce yaşayabilmeleri için kurulmuş sosyal bir sinema platformudur. Sinemia Premium üyeleri, üyeliklerinin sürdüğü ay boyunca Türkiye’nin her yerindeki tüm sinema salonlarında sınırsız film izleyebilirler. Ayrıca düzenlenen ön gösterim, sanatçı sohbetleri ve özel organizasyonlar ile üyelere sunulan özel, prestijli bir sosyal yaşam biçiminin parçası olurlar. Sinemia banka kartı altyapısıyla lokasyon bazlı teknolojiyi bir araya getiren Türkiye’nin ilk teknoloji girişimidir. 

Bugün Türkiye ve İngiltere’de faaliyet göstermekte olan Sinemia ilk yatırımını 2015 Aralık ayında pek çok başarılı girişimin yatırımcısı Aslanoba Capital’den almıştır. 2016 yılı Temmuz ayında Aslanoba Capital ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örücü Sinemia’nın ikinci yatırımını gerçekleştirmiştir.  Üçüncü yatırım için aynı yıl içerisinde Silikon Vadisi merkezli venture capital firması 500 Startups ile el sıkışmış, bunu 2017 yılının ilk ayında Revo Capital yatırımı takip etmiştir.

Sinemia, kullanıcılarına özel film önerileri, listeler ve sinema dünyasından güncel haberler sağlayan, ayrıca beğeni ve paylaşım yapmalarına olanak vererek sosyal bir mecra sunan uygulamasını 20 ülkeye taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...