Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2017 17:40

'Ayla' filminden savaş mağduru çocuklar için kampanya

Filmin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, 3005'e "AYLA" yazıp SMS gönderen herkes savaş mağduru çocuklar için UNICEF'e 10 lira bağışta bulunabilecek.

'Ayla' filminden savaş mağduru çocuklar için kampanya
ayla,

Türkiye'nin Oscar için "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde, aday adayı gösterdiği "Ayla" filminin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, savaş mağduru için bağış kampanyası başlatıldı.

'Ayla'ya büyük ilgi
Kore gazileri 'Ayla' filmini izledi
"Ayla" filminin yapımcısı Dijital Sanatlar'dan yapılan açıklamada, savaş meydanında bulup hayatını kurtardığı küçük kız çocuğunu evladı gibi sahiplenen ancak kanunlar izin vermediği için Türkiye'ye getiremeyen Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin 60 yıllık arayış hikayesini anlatan filmdeki gibi savaş mağduru bütün çocuklara karşı farkındalığı arttırmak ve destek olmak için kampanya başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, 3005'e "AYLA" yazıp SMS gönderen herkesin UNICEF'e 10 lira bağışta bulunabileceği kaydedildi.

UNICEF'in rakamlarına göre dünya üzerinde 28 milyon savaş mağduru çocuk olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üstelik bu çocukların yaklaşık 1,5 milyonu ülkemizde yaşıyor. Yapılan bağışlar çocukların korunması, temiz su ve sağlıklı koşullara kavuşabilmeleri, eğitime erişebilmeleri ve yeniden çocuk olabilmeleri için toplanıyor. Şiddet ve yoksullukla yerinden edilmiş, kaderlerine terk edilmiş mülteci ve göçmen çocuklara destek olmak isteyenleri kahraman Astsubay Süleyman Dilbirliği nezdine aynı duygu altında buluşturan 'Ayla' filmi, sadece kan bağıyla değil gerçek sevgi ve merhametle de öksüz ve yetim kalmış çocukların bir nebze de olsa gülümsemelerini sağlamak ve farkındalık oluşturmak için UNICEF'in yanında."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...