Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2014 09:44

Beatles'ın hiç yayınlanmamış fotoğrafları sergisi

Efsanevi İngiliz müzik grubu Beatles'ın ABD'ye gelişinin 50'nci yılı anısına düzenlenen ve grubun daha önce görülmemiş fotoğraflarının yer aldığı sergi, New York'ta açıldı.

Beatles'ın hiç yayınlanmamış fotoğrafları sergisi
abd, new york, beatles, yayınlanmamış fotoğraflar, sergi,

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr ve George Harrison'dan oluşan Beatles'ın, ABD'ye 7 Şubat 1964'te ilk kez ayak basarak ''yeni kıtada'' büyük yankı uyandırmasının 50. yıldönümü nedeniyle açılan sergiyi düzenleyen ''Rock Paper Photo'' firmasından Jody Britt, AA'ya sergiyi anlattı. Britt, "Bu akşam, Beatles’ın 50. yılını ve Ed Sullivan Show’daki gösterimlerini kutluyoruz. Ayrıca, aramızda bulunan fotoğrafçılarımız Henry Grossman ve Astrid Kirchherr’in daha önce görülmemiş eserlerini de ilk kez sergiliyoruz. 1964, Beatles için oldukça önemli bir yıldı. Çünkü ilk kez Amerika’ya geldiler, döndükten sonra 'A Hard Days Night' filmine başladılar" dedi. Sergide filmlerden sahnelerin de yer aldığını belirten Britt, fotoğrafçı Grossman’ın, "Ed Sullivan Show" da dahil olmak üzere birçok güzel fotoğrafının sergilendiğini söyledi. Britt, serginin bir hafta süreyle açık kalacağını ifade etti.
Yaklaşık 3 bin Amerikalı hayranının JFK Havalimanı'nda karşıladığı Beatles, New York'a yaptığı tarihi ziyaret çerçevesinde, ABD nüfusunun yüzde 34'ünü oluşturan 73 milyon kişinin CBS Televizyonu'nda canlı izlediği Ed Sullivan Show'a çıkmış, grup, ABD'de "British Invasion" (İngiliz İşgali) diye anılan bir dönemin başlamasına neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...