Tgrt Haber
20 Aralık 2017 17:57

'Carmen' operası sanatseverle buluşacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Fransız besteci Georges Bizet'nin ünlü "Carmen" operasını sanatseverlerin beğenisine sunacak.

'Carmen' operası sanatseverle buluşacak
carmen operası,,kültü sanat,

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Haşim İşçan Kültür Merkezinde sahneye konulacak üç perdelik Carmen operası, 23 Aralık'ta sanatseverlerle yeniden buluşacak.

Librettosu Ludovic Halevy, Henri Meilhac tarafından yazılan ve Evin Atik tarafından sahneye konulacak eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, Carmen adında bir çingene kızına olan aşkını ve bu aşkın cinayetle biten sonunu anlatıyor.

KADROSUNDA KİMLER VAR?

Eserde, "Carmen" rolünü Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Sezin Kirişçi, "Don Jose" rolünü Koray Damcıoğlu, "Escamillo" rolünü Arda Aktar, "Micaela" rolünü Bilge Yılmaz, "Zuniga" rolünü Taner Ölçen, "Morales" rolünü Onur Alpaslan, "Frasquita" rolünü Serap Demirhan Işık, "Mercedes" rolünü Seçil Eyilikeder, "Lillas Pastia" rolünü Selahattin Denizsümüren, "Le Dancairo" rolünü Yalçın Ünsal ve "Le Remendado" rolünü Engin Yaman canlandıracak.

'Carmen' operası sanatseverle buluşacak

Operada, Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samuil, korosunu Mahir Seyrek, çocuk korosunu Esra Serbest yönetirken, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Alev Tol, ışık Müfit Özbek ve koreografi Mehmet Sipahi tarafından hazırlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...