Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Kasım 2016 23:54

Dağ 2 için nefesler tutuldu

Özel Kuvvetlerin katıldığı sınır ötesi bir operasyonu anlatan "Dağ 2" filmi, 4 Kasım'da vizyona girecek.

Dağ 2 için nefesler tutuldu
dağ 2, 15 temmuz,

Özel Kuvvetlerin katıldığı sınır ötesi bir operasyonu anlatan "Dağ 2" filmi, 4 Kasım'da vizyona girecek.

Kanyon AVM'de gerçekleşen basın gösteriminin ardından AA muhabirine açıklama yapan yönetmen ve senarist Alper Çağlar, filme ilişkin ilk fikrin 2014'te doğduğunu söyledi.

Çağlar, filmin teröristlerin elinden kurtarılan bir gazeteciyle başladığına işaret ederek, "O dönem DEAŞ'ı kimse bilmiyordu. DEAŞ gibi gerçekten herkesin hazzetmediği, siyasi olmaktan farklı, gerçekten barbarca davranışlarda bulunan bir örgüte karşı kahraman bir grubun öyküsünü anlatmak istedim." dedi.

"Özel Kuvvetlerden emekli 3-4 kişiyle mülakat yaptım"

Çağlar, senaryo yazımı sırasında emekli bordo bereli danışmanlarla görüştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Senaryo yazmak için bilgi edinmek gerekir. Özel Kuvvetlerden emekli 3-4 kişiyle mülakat yaptım. Onların anlattıklarıyla, çok şaşırdığım detayları öğrenmeye başladım. Özel Kuvvetlerdeki askerler aslında süper kahraman değiller. Sivil hayatta sıradan insanlar gibi yaşıyorlar hayatlarını ama gittikleri görevlerin doğası gereği yaptıkları fedakarlıklardan hem hiç bahsedilmiyor hem de kendileri bahsedilmesini istemiyor. Hangi operasyon olursa olsun, kendileri arasındaki en büyük temel kural; 'Bahsetmeyeceğiz. Kimsenin bilmesine gerek yok. Biz bilelim yeter.' diyorlar. Bu benim duygusal olarak çok hoşuma gitti. Gerçekten kahraman dediğiniz insan, yaptıklarının bilinmesini umursamayan insandır."

Film, Ömer Halisdemir ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ithaf edildi

Filmin anlattığı askerlerin şu anda olan ve her zaman olması gereken manevi ve teknik kabiliyetteki insanlar olduğunu vurgulayan Çağlar, şöyle devam etti:

"Ömer Halisdemir'i tanıyan insanlar, bizim danışmanımızdı. Onun 15 Temmuz öncesinde de yaptıklarını, onu tanıyan insanlardan dinledim. Biz Özel Kuvvetler Komutanlığında da çekim yaptık. Oraya da gittik. Dağ serisini her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerine ithaf ediyoruz ama bu sefer ben şöyle yapmak istedim. Astsubay olarak Ömer Halisdemir gibi astsubaylara, doğuda şehit olmuş genç teğmen Harun Kılınç gibi subaylara ve bizim filmimizde rol alan ve daha sonra doğuda şehit olan Yunus Emre Uçar gibi uzman erbaşlara sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerine ithaf ediyoruz demek istedik. Ömer Halisdemir artık Özel Kuvvetlerin sembolü gibi oldu. Herkese kahraman demek kolay ama gerçek hayatta kahraman olan çok insan yok."

Başrollerde Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar ve Ahu Türkpençe yer aldı

"Dağ 2"nin başrollerini Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Ahu Türkpençe, Murat Serezli, Atılgan Gümüş, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Armağan Oğuz, Emir Benderlioğlu, Açelya Özcan ve Bedii Akın paylaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...