Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2017 17:28

Edip Kayhan Özışık hayatını kaybetti

Ses sanatçısı Onur Akay, Türk sanat müziği bestecilerinden Edip Kayhan Özışık’ın 95 yaşında vefat ettiğini duyurdu.

Edip Kayhan Özışık hayatını kaybetti
Edip Kayhan Özışık,

İstanbul’da Boğaziçi’nde, Senede bir gün, İçin için yanıyor gibi çok sayıda eserin bestecisi olan Şekip Ayhan Özışık’ın, yine kendisi gibi besteci olan ağabeyi Edip Kayhan Özışık 95 yaşında vefat etti. Özışık’ın vefat ettiğini Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Instagram adresinden duyurdu. Akay, “Büyük bestekâr Şekip Ayhan Özışık'ın, altı yaş büyük ağabeyi olan şair ve bestekâr Edip Kayhan Özışık’ı kaybettik. 3 Ekim 2017 tarihinde vefat eden 95 yaşındaki değerli bestekârımız, yıllar önce bir konserimi dinlemeye geldiğinde, bana eserlerini takdim etmişti. Nur içinde yatsın inşallah.” ifadelerini kullandı.

EDİP KAYHAN ÖZIŞIK KİMDİR?

Ziya Taşkent’in yorumladığı “Her şarkında kendimi yaşadım” isimli eserin söz yazarı ve bestecisi olan Edip Kayhan Özışık’ın, çok sayıda şarkısı ve yazdığı kitapları vardır. Eserleri ünlü isimler tarafından okunan ve 16 Ocak 1925 tarihinde dünyaya gelen Edip Kayhan Özışık, aynı zamanda 1981 yılında vefat eden ünlü besteci Şekip Ayhan Özışık’ın da ağabeyi olmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...