Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2016 12:40

Görme engelliler kitap okumaktan mahrum kalmayacak

Kocaeli’de yaşayan görme engelli vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Sesli Kütüphane projesi sayesinde kitap okuma zevkinden mahrum kalmayacaklar.

Görme engelliler kitap okumaktan mahrum kalmayacak
görme engelliler, Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen program ile Kocaeli Üniversitesinde okuyan ve Toplumsal Sorumluluk dersi gören öğrenciler sesli kütüphane çalışması tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, Başkan Danışmanı Dilek Karaca, Şube Müdürü Mehmet Köse ve projede bulunan öğrenciler katıldı.
Kocaeli Üniversitesi’nden gelen öğrencileri makamında ağırlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal ‘’Engelliler ile ilgili çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu projelerden bir tanesi de sesli kütüphane projesi. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor engelli vatandaşlarımıza yarar sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen projede Üniversite öğrenciler kitap seslendirdiler. Seslendirdikleri kitabı özel bir kaydediciye ekleyen öğrenciler dünya klasiklerinin yanı sıra üniversite ders kitapları, KPSS hazırlık ve okul kitaplarını da seslendirdiler. Seslendirme yapan Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Nuray Hilal “Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında bu projeyi gerçekleştirdik. Seçmeli ders olsa bile seve seve seçtiğimiz bir ders. Topluma yararlı olmak ve bizler sayesinde birilerinin bilgiler öğrenebileceğini düşünmek bile gurur verici. Projede bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Projenin tanıtım toplantısında yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dilek Karaca, “Kocaeli Üniversitesi öğrencileri toplumsal sorumluluk dersi kapsamında bizle ortak bir çalışma yaparak sesli kütüphane oluşturdu. Bizlerde bir takım kitapları temin ederek kütüphanemize dahil ettik. Kuracağımız sesli kütüphane sistemi ile görme engelli vatandaşlarımız hem bize başvurarak hem de kurulacak web sitesi üzerinden rahatlıkla kitaplarını okuyabilecekler. Web sitesi yakın zamanda hizmete girecek ve vatandaşlar buraya kullanıcı adları ile giriş yapacaklar” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...