Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Şubat 2014 08:46

Kanada Uluslararası Otomobil Fuarı Toronto’da açıldı

Dünyanın en büyük otomobil fuarları arasında sayılan Kanada Uluslararası Otomobil Fuarı Toronto’da açıldı.

Kanada Uluslararası Otomobil Fuarı Toronto’da açıldı
Kanada Uluslararası Otomobil Fuarı, Toronto’da açıldı, dünyanın en büyük fuarları, otomobil fuarı, toronto'da açılan fuar,

Dünyanın en büyük otomobil fuarları arasında sayılan Kanada Uluslararası Otomobil Fuarı (CİAS) Toronto’da açıldı. Toronto Metro Convention Center salonlarında düzenlenen fuar ilk gün sadece basın mensuplarını ağırladı. Kanada Otomobil Federasyonunun verdiği sabah kahvaltısında sektör temsilcileri ve gazeteciler bir araya geldi. Daha sonra Otomobil Muhabirleri Derneği tarafından haftalarca test edilerek seçilen 2014 yılının otomobilleri açıklandı. Buna göre binek araç türünde Mazda’nın Mazda6 modeli ile SUV kategorisinde Chrysler’in Grand Cherokee modeli yılın otomobili seçildi. Fuarın açılış törenine ise Chrysler pavyonu ev sahipliği yaptı. Törene yeni adı Fiat Chrysler Automobiles olan firmanın CEO’su Sergio Marchionne, Chrysler Kanada CEO’su Reid Bigland ve CİAS Başkanı Frank Romeo katıldı. Törenin ardından katılımcı firmaların CEO’ları, 2015 modellerini tanıttı.
Ekonomik araç sınıflarında Mercedes-Benz’in Smart, BMW’nin Mini Cooper, Honda’nın Fit, Fiat’ın 500 Pop modelleri ile Nissan’ın fuarda açıkladığı Micra modeli öne çıkan araçlar oldu. Nissan Kanada CEO’su Christian Meunier, 9 bin 998 Kanada doları (20 bin TL) olarak açıkladığı fiyatla, piyasayı ele geçireceklerini söyledi. Öte yandan fuarda, lüks markaların yeni modelleri de büyük beğeni topladı. Porsche, BMW ve Mercedes’in yeni modelleri beğenilirken, Jaguar’ın CX 17 modeli 2015 SUV’u, otomotiv basınının ilgi odağı oldu. Bu arada Toronto’daki Centennial Koleji de otomotiv bölümü öğrencilerini fuara getirerek, katılımcı firmaların teknik ekiplerine ders verdiriyor. Okul yöneticileri, birçok öğrencinin, fuar sırasında keşfedildiğini ve okul sonrası firmalarda işe başladığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...