Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2015 13:49

Kapadokya'nın turizm pastası büyüyor

Doğa ile tarihin dünya üzerinde bütünleştiği en güzel bölge olarak tanımlanan Kapadokya, yeni otel yatırımlarıyla turizm pastasını büyütüyor. Yaklaşık üç bin yatak kapasitesiyle bölge turizminin en büyük yatırım grubu olan Dorak Holding, 2016 yılı içinde uluslararası markaya sahip iki oteli daha hizmete açacak.

Kapadokya'nın turizm pastası büyüyor
Kapadokya

Yılda yaklaşık üç milyon turisti ağırlayan Kapadokya, yeni turizm yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Mevcut turizm çeşitliliği ve bölgenin benzersiz bir doğaya sahip olması, dünyanın her yerinden turisti Kapadokya’ya çekiyor. Bölgenin turizm kalitesinin yükselmesinde ise yapılan otel yatırımları en önemli faktörlerin başında geliyor.
Amaçlarının uluslararası otel markalarını Kapadokya’ya getirmek olduğunu belirten Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, ilk olarak 2016 Şubat’ında Double Tree by Hilton Ürgüp’ü hizmete açacaklarını söyledi.
Güçlü turizm yatırımları sayesinde bölgeye gelen turist kalitesinin de yükseleceğini söyleyen Körükçü, “Her gelir grubundan turist bölgeyi ziyaret ediyor. Sırt çantasıyla bölgeye gelen turistten, dünyanın önde gelen zenginlerine kadar binlerce misafir ağırlıyoruz. Tüm bu profilin ihtiyaçlarına cevap verebilecek alt yapımızı her geçen gün güçlendirmek adına yatırımlarımız devam edecek. Grubumuz bünyesinde mevcut 9 otelimizle turizmin içinde aktifiz. 2016 yılı hedefimiz; otel sayımızı 11’ye çıkartmak ve uluslararası otel zincirlerini Kapadokya’ya getirerek bölge turizmini yükseltmek. Bu yatırımlar ile yabancı sermayenin Türkiye ve Kapadokya’ya ilgisi artmaktadır. Yatırımlarımız da tüm Türkiye’de devam edecektir” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...