Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ocak 2018 17:55

Kelebekler, Sundance Film Festivali'nde en iyi film seçildi

Yönetmen Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği Kelebekler filmi Amerika’nın en önemli film festivallerinden biri olan Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nün sahibi oldu

Kelebekler, Sundance Film Festivali'nde en iyi film seçildi
kültür sanat,,kelebekler,

Dünyanın en prestijli festivallerinden biri olan ve bu yıl 32’si düzenlenen Sundance Film Festivali’nde yönetmen Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği yeni filmi Kelebekler, Dünya Sineması Büyük Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

18 GÜNDE ÇEKİLDİ

Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk yönetmen olarak sinema tarihine imzasını atan Karaçelik; “Bu ödül, bu filmin 18 günde çekilmesini sağlayan ekibime... Bunu biz yaptık! Artık herkesin. Filmi 18 günde, parasız çektik. Bunun genç sinema öğrencileri için anlamı çok kıymetli. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

BABALARINI ARAMAK İÇİN BİR ARAYA GELEN 3 KARDEŞ

Birbirini çok az tanıyan üç kardeşin, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmelerini konu alan Kelebekler'de; Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Ezgi Mola, Ercan Kesal başrolde. Kelebekler'in Mart 2018'de vizyona girmesi bekleniyor.

BAĞIMSIZ SİNEMANIN EN ÖNEMLİ FESTİVALİ

ABD'nin Utah Eyaleti'nde gerçekleştirilen Sundance Film Festivali, dünyanın en büyük bağımsız sinema festivali olarak biliniyor. Bu yıl 18. kez gerçekleştirilen festival, Sundance Enstitüsü tarafından düzenleniyor. Ensitünün başkanlığını, aynı zamanda kurucusu olan ABD'li sinemacı Robert Redford yürütüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...