Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Nisan 2015 18:43

Samsun'da ot yemekleri yarıştı

Samsun Turizmciler Derneğince yöresel ot yemeklerini tanıtmak amacıyla "Ot Yemekleri Festivali" düzenlendi.

Samsun'da ot yemekleri yarıştı
samsun,

Dün ot toplama yarışmasıyla başlayan "Ot Yemekleri Festivali"nin son gününde ot yemekleri yarışması yapıldı. Sevgi Gölü'nde düzenlenen yarışmaya 37 kişi katıldı. Kadınlar evlerinde yaptıkları 37 farklı ot yemeğinden jüri üyelerinden tam not almaya çalıştı.

Yarışmada ısırgan çorbasıyla Sevim Akyüz birinci olurken, ikinciliği kırcan kavurmasıyla Melek Uzunoğlu ve kazıyak yemeğiyle Suna Yılmaz üçüncü oldu. Yarışmacılara tencere seti ve ekmek kızartma makinesi verildi.

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, festivalin amacına ulaştığını söyledi.

Amaçlarının yöresel ot çeşitleri ve yemeklerini ortaya çıkarabilmek olduğunu belirten Genç, "Eskiden çok yapılan yemekleri insanlarımız buraya gelerek gördüler. Diğer amacımız da günümüzde adı unutulan ama damak zevki halen olan ve insanların annelerinin, anneannelerinin pişirdiği yemekleri ve lezzetleri burada bulmalarını sağlamaktı. Biz onları burada yaşattık" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, insanların artık beslenmesine daha çok dikkat ettiğini ifade ederek, "Bu da ister istemez insanların daha uzun ömürlü olmalarını sağlıyor. Ancak uzun ömürlü veya sağlıklı olmanın en önemli şartlarından biri de belki de organik ya da biraz doğal beslenmedir. Bunların başında da ot türü yemekler geliyor. Bu festivale isim verilirken, zaman zaman biz de kendi iç bünyemizde tartıştık. Kaybolmaya yüz tutan ottan yapılan yemekler başta olmak üzere otu olabildiğince hayatımıza sokacağız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...