Tgrt Haber
18 Aralık 2017 23:00

Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun sahnelenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun sahnelenecek.

Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun sahnelenecek
şehir tiyatroları,

Aralık ayının 3'üncü haftasında "Bizim Aile", "Geç Kalanlar", "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", "Hisse-i Şayia", "Martı", "Çingeneler Gökyüzünde Yaşar" ve "Yangın Yerinde Orkideler" ile 10 çocuk oyunu tiyatroseverlerle buluşacak.

Çocuk oyunlarında ise "Dedektif Köpek Cash", "Bir Kümes Hikayesi", "Pollyanna", "Bisküvi Adam", "Palyaço Prens", "Harikalar Mutfağı", "Yaşasın Barış", "Define Adası", "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt", "Elma Kurdu Kırtık" izlenime sunulacak.

"Bizim Aile"
Sadık Şendil'in kaleme aldığı aynı adlı eserden, Sinem Bayraktar tarafından tiyatro sahnesine uyarlanan müzikli oyun "Bizim Aile", sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularıyla sıcak bir aileyi anlatmaya çalışıyor. 

Oyun, 20-23 Aralık tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Geç Kalanlar"
Pervin Ünalp'ın yazıp, Nihat Alpteki'nin yönettiği "Geç Kalanlar" adlı oyun, evli bir çift arasında yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak, sordukları ve sordurduklarıyla seyirciye derinlikli bir yüzleşmenin resmini göstermeye çalışıyor.

Oyunda, Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan rol alıyor. Eser, 20-23 Aralık tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde sahnelenecek.

"Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar"
Neil Simon'un yazıp Ersin Umulu'nun yönettiği Broadway müzikali oyun "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar", 21-23 Aralık tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde seyredilebilecek.

Eserde, şöhretli ancak takıntılı bir besteci olan Vernon ile ona hayran, çılgın ve yetenekli bir söz yazarı olan Sonia’nın iş birliği ve fırtınalı duygusal ilişkileri anlatılıyor. 

"Hisse-i Şayia"
Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci'nin yazdığı ve Tarık Şerbetçioğlu'nun yönettiği "Hisse-i Şayia" adlı oyun, 20-23 Aralık tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde izlenime sunulacak. 

Oyunda, şiddetli geçimsizlik sonucu boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı-kocanın ve onların arasında kalan genç kızın hikayesi, eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.

"Martı"
Anton Çehov'un yazdığı, Behçet Necatigil'in tercüme ettiği "Martı" oyununda Jülide Kural, Mert Tanık, Pelin Abay, Nazif Uğur Tan, Yeşim Koçak, Mert Asutay, Rozet Hubeş, Ersin Sanver, Hakan Arlı, Mert Aykul, Kamer Karabektaş ve Bahar Çebi izleyici karşına çıkıyor. 

Oyun, 20-23 Aralık tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahn

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...