Tgrt Haber
17 Haziran 2017 00:04

'Türkiye Festivali' Moskova'da başladı

Kültür, spor ve sanat gibi alanlarda birçok etkinliğin düzenlendiği ve 3 gün sürecek festivale, yaklaşık 150 bin kişinin katılması bekleniyor.

'Türkiye Festivali' Moskova'da başladı
türkiye, festivali,

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen ve içinde sanat, kültür, turizm ve spor gibi alanlarda çeşitli etkinlikleri barındıran "Türkiye Festivali" başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye Otelciler Birliği, Turist Rehberleri Birliği ve Rus-Türk İşadamları Birliği tarafından desteklenen festivalin açılışı, bugün Moskova’da yapıldı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Festivali’nin, Rusya’da düzenlenen en büyük festival olduğunu belirtti.

Rus halkının Türkiye’yi, özellikle de kültür ve turizm zenginliklerini daha yakından tanıması için, kültür ve tanıtma faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Diriöz, “Bu yıl, geçmiş yıllara göre çok daha fazla sayıda Rus dostumuzu ülkemizde ağırlamayı bekliyoruz. İki toplumun birbirini daha yakından tanıması ve daha fazla temas halinde olması, ilişkilerimizin zeminini güçlendirecek bir adım olacaktır.” dedi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında 2017’de rekor beklediklerini bildirdi.

Festival kapsamında Antalya, Kemer ve Alanya bölgelerini temsilen kurulan stantlara katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, Türkiye’den gelen sanatçılar tarafından mehter konseri ve halk dansları ilgiyle izlendi.

Geleneksel sanatlar atölyelerinden, turizm, gastronomi, spor ve kültüre uzanan birçok farklı dalda etkinliğin yer aldığı festivalde, bu yıl yaklaşık 150 bin ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor.

Moskova’da bulunan Park Krasnaya'da düzenlenen Türk Festivali, 18 Haziran’a kadar devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...